Telltale Games werkt aan The Walking Dead Game

The Walking Dead, het lijkt behoorlijk mainstream te zijn geworden in zombieland, de bekende zombiecomics van Robert Kirkman zijn vorig jaar met wereldwijd succes door Frank Darabont omgetoverd tot een 6-delige dramaserie en een tweede seizoen komt er aan.

Inmiddels is bekend geworden dat Telltale Games de rechten heeft binnengesleept voor The Walking Dead Games. De deal tussen Robert Kirkman is voor meerder jaren, meerdere games en meerdere platformen. De eerste The Walking Dead Game zal volgens Telltale dit najaar moeten verschijnen.

Telltale Games is vooral bekend de nieuwste versies van de voormalige LucasArts games Sam & Max en Monkey Island, de grondleggers van het bedrijf zijn dan ook voormalige LucasArts medewerker.

The Walking Dead - Telltale Games

Fables
De gamestudio heeft ook de rechten van de dark-fantasy comic Fables verworven. Van de comicreeks van Bill Willingham zijn er sinds 2002 meer dan 100 edities verschenen, het vertelt over de bekende sprookjesfiguren die zijn verdreven uit de sprookjeswereld en leven tussen de normale New-Yorkers.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Telltale Games werkt aan The Walking Dead Game”

  1. Telltale staat natuurlijk bekend om hun Point-and-Click Adventure spellen. Dus leuk om te lezen dat Telltale er mee aan het werk is, imo de leukste manier om een comic in game vorm neer te zetten. Ik zit ook niet te wachten op nog een Zombie shooter. Ben benieuwd of deze ook in meerdere episodes op de markt komt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie