Toch zombies knallen op je PS5 – The House of the Dead: Remake komt er aan

the house of the dead
The House of the Dead: Remake

De remake van het knalfestijn van weleer komt naar de PlayStation 5. The House of the Dead: Remake krijgt toch ook een release op dat platform en wel op vrijdag 20 januari aanstaande. Met die release krijgen we natuurlijk een versie met (nog) betere graphics en een aantal verbeteringen waarmee de krachtigere hardware van de PS5 flink wordt benut.

Ontwikkelaar MegaPixel Studio heeft het oude spel uit 1997 uit de kast getrokken en het in een modern uitziend-jasje gestoken. Ik had het spel al voor je gespeeld op de Nintendo Switch en had er gemengde gevoelens over. Nu het naar de PS5 komt, doen ze er technisch gezien nog een schepje bovenop. Naast nieuw (3d) geluid en aangepaste besturing (Nog steeds geen light gun! Mijn grootste gemis op de Switch komt ook helaas niet naar moderne consoles), toveren ze nu nóg meer zombies tegelijkertijd op je scherm in de horde-modus, is er een foto-modus en een bijbehorende galerij.

Ook zijn er een leaderboards om te kijken of jij beter bent dan de rest en kan je verschillende achievements vrijspelen. Naast al dit moois kan je het spel ook tegelijkertijd samen met een vriend naast je op de bank spelen. Kijk, dat is dan wel weer een goede ontwikkeling. Ik ben van mening dat er te weinig spellen zijn met de huidige (en vorige) generaties consoles die de mogelijkheid bieden om fysiek naast elkaar te spelen.

Korting op de PS4-variant

The House of the Dead: Remake is nu al verkrijgbaar op Nintendo Switch, PC, Xbox One en Series X|S en PlayStation 4. De PS5-editie van aanstaande vrijdag is een gratis upgrade als je de PS4-variant al hebt. Die laatste is niet geheel toevallig nu tot en met 18 januari met 50% korting voor 12,49 te koop in de PS-Store. Mocht je beide consoles hebben en dit spel graag willen, dan heb je tot 18 januari best wel een goede deal door nu de PS4-variant te kopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie