Recensie: The Last Exorcism Part 2 (Ed Gass-Donnelly, 2013)

Begin dit jaar hadden we al het vervolg op The Haunting in Connecticut die op het laatst een nieuwe (bij)titel kreeg  Ghosts of Georgia. Nu is er dan het vervolg op The Last Exorcism uit 2010. The Last Exorcism Part 2 zoals de begintitel aangeeft. Op het DVD doosje staat de titel vermeld als The Last Exorcism: God Asks, The Devil Commands. Ik persoonlijk zie het nut niet zo van dit soort titelwijzigingen. Zeker niet als het nergens in de film terug komt. Bij Ghosts of Georgia is het begrijpelijk, omdat de film niks met deel 1 te maken heeft, maar de bijtitel van The Last Exorcism 2 slaat inhoudelijk nergens op wat betreft de film.

last-exorcism-2

Nell, de hoofdrolspeelster uit deel 1, zit na alle ellende van de vorige film in een opvangtehuis voor jonge meiden met een traumatisch verleden. Ze probeert haar leven langzaam weer op het juiste spoor te krijgen. De psychiater waar ze bijloopt legt uit dat alles een droom was en dat er niets van waar blijkt te zijn.  Als ze met vlagen een stem op de radio hoort die haar roept komt ze er achter dat de demoon uit het eerste deel nog niet klaar is met haar en dat zij de poort is voor de demoon om naar onze wereld te kunnen komen.

Waar The Last Exorcism als een documentaire werd getoond, kiest de filmmaker in deel 2 om er een gewone speelfilm van te maken. Waar het vorige deel daardoor juist een relatief originele ‘feel’ gaf aan het duiveluitdrijving genre is hier in deel 2 helaas niks meer origineel te vinden. De film kabbelt rustig voort en vergeet enige spanning op te bouwen. De demon hoor je af en toe via een stem op de radio en vreemde mannen met maskers op volgen Nell over straat. Maar wie zijn deze personen?  Zijn zij het kwaad of juist aanwezig om haar te beschermen? Alles blijft vaag en onduidelijk. Enige betrokkenheid bij Nell en haar huisgenoten weet de regisseur ook niet op te bouwen. Je hoopt op een paar goede slachtpartijen of een heftige possession, maar ook die blijven uit.

Wat de filmmakers nu precies willen met dit vervolg blijft onduidelijk. Het verhaal was eigenlijk toch klaar? Waarom een deel 2? De hele film kruipt me het gevoel dat dit een weggevallen hoofdstuk is van een boek dat eigenlijk al te lang was. Hollywood, alsjeblieft, ik begrijp dat jullie veel geld willen verdienen, maar van dit soort bagger wordt niemand vrolijk, zelfs geen horrorfan.

The Last Exorcism Part II: ligt vanaf nu in de winkels.

Sterren: 1 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
netzotov
netzotov
10 jaren geleden

goeie review, kan me er volledig in vinden.

Sjors
Sjors
10 jaren geleden

Een halve ster vind ik wat mager, want ik vond het geen bagger, maar erg boeiend is de film idd niet.

Leen
Leen
10 jaren geleden

Een halve ster getuigt van weinig begrip en respect voor het filmmaken an sich. De film heeft een sterke openingsscène, fatsoenlijk camerawerk en er wordt sterk geacteerd door Ashley Bell. Jammer dat Eli Roth zich er weer tegenaan bemoeide. 2,5 ster.

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Volledig eens met deze recensie had zelf een soortgelijke geschreven. Ik zie het namelijk omgekeerd de makers hebben weinig tot geen respect getoond voor filmkijkers door ons deze prut voor te schotelen.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x