Trailer ‘The Night Eats the World’ – zombiefilm in Parijs

Wat EDM is binnen de muziekindustrie, beginnen zombies binnen de filmindustrie te worden. De wandelende doden blijken een onuitputtelijke bron van inspiratie, zoals originele producties als Shaun of the Dead (2004), Zombieland (2009), World War Z (2013), Maggie (2015) en Busanhaeng (2016) hebben laten zien. Ook in 2018 zal dit lijstje verrijkt worden met een nieuwe titel, met De Stad van het Licht als contrasterend decor: The Night Eats the World.

De film zal deze zomer verschijnen in verschillende landen. De regie is in handen van Dominique Rocher, bijgestaan door screen writers Guillaume Lemans en Jérémie Guez. Lemans heeft eerder meegewerkt als screen writer aan The Next Three Days. De productie is gedaan door Carole Scotta. De film is gebaseerd op het gelijknamige Franse boek La Nuit a dévoré le monde door Pit Agarmen.

De protagonist is Sam, die na een avondje stevig feesten wakker wordt in een andere wereld. De straten van Parijs worden overspoeld door hordes zombies, en hij is één van de weinige overlevenden. Gevuld met angst, barricadeert hij de deuren van het gebouw waar hij in zit, om zo een veilig eiland te creëren in een zee van gevaar. De essentiële vraag die begint te spelen, is hoe lang hij het daar in zijn eentje uit kan houden. Tot hij erachter komt, dat hij helemaal niet alleen is.

Sam wordt gespeeld door Anders Danielsen Lie, die eerder al sterk acteerwerk heeft laten zien in films als Oslo en Personal Shopper. Ook de co-acteurs mogen er zijn: prijswinnaars Golshifteh Farahani (Body of Lies) en Denis Lavant (Holy Motors). Als we de recensies moeten geloven, kunnen we een bijzondere film verwachten. In deze film draait het namelijk niet zozeer om het overleven van de zombies. Er is een sterke focus op eenzaamheid en wanhoop. Dit is niet vreemd voor zombiefilms, maar het heeft zelden als de centrale focus gediend.

Of deze film een waardige toevoeging is aan het lijstje van zombiefilms, kunnen we beoordelen als deze een Nederlandse bioscooprelease krijgt.

The Night Eats the World (La nuit a dévoré le monde) theatrical trailer

 

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie