TV-serie van The Walking Dead comics

TV-serie van The Walking Dead comicsHet Amerikaanse kabelnetwerk AMC heeft groenlicht gegeven voor de uitwerking van een proefaflevering van The Walking DeadEen apocalyptische epidemie heeft veel op de aarde weggevaagd, de doden staan op en voeden zich met de levenden. In een paar maanden is de maatschappij afgebrokkeld; geen overheid, geen supermarkten, geen postbezorging, geen kabeltelevisie. Dat is de wereld van Robert Kirkmans The Walking Dead.

De serie wordt gebaseerd op de horrorcomics van Robert Kirkman. De onderhandelingen over de serie zijn al een tijd bezig en Frank Darabont zal gaan schrijven en regiseren.

De dramaserie zal niet strikt het verhaal van de comics gaan volgen, want zo zei Robert Kirkman in een interview:
I’ve told Frank flat-out that I do not want him to follow the comic to the detriment of the show. I encourage him to veer off if he has something that will work really well on TV that wouldn’t work in a comic. I don’t want people who enjoy the comic to be watching the TV show and going, ‘Oh, this is leading to that one thing I already know about from the comic.’

In de comics volg je het verhaal van Rick Grimes als één van de weinige overlevenden in de verschrikkelijke toekomst, een paar maand geleden was hij nog een wijkagent die nog nooit zijn vuurwapen had gebruikt en slechts één keer een lijk heeft gezien. Nu moet hij, alleen op de wereld van verwarring en dood, zijn vrouw en kind weer zien te vinden. In a world ruled by the dead, we are forced to finally begin living.

TV-serie van The Walking Dead comics

Bedankt @heinzehavinga voor deze nieuwstip, wij kijken uit naar de proefaflevering en gaan heel hard deze comics lezen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “TV-serie van The Walking Dead comics”

  1. Ja, dat gaat vast interessant kijkvoer opleveren. Ik vond de eerste acht trade paperbacks van The Walking Dead erg goed. Al trad er op een gegeven moment bij mezelf een soort van Zombie-moeheid op. Daarom lees ik de serie nu even niet meer, maar ga ik dat vast in de toekomst wel weer doen. Slim dat ze niet letterlijk de strip gaan volgen maar hun eigen verhaal schrijven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie