Horrortop 10: Kerstfilms

silent

Wat is er mooier dan met de gehele familie samen zijn, genieten van eten en drinken met elkaar, cadeautjes uitdelen en ‘s avonds een lekkere kersthorrorfilm op te zetten?!

Kersthorrorfilm?! Jawel! Halloween zal nog altijd Kerst overstemmen als het meest gebruikte thema in een horrorfilm, maar daarentegen is de lijst van kersthorrorfilms wel zeer indrukwekkend. Nu rest de vraag: ‘Wat is een kershorrorfilm?’ Strikt genomen is zelfs een film als Psycho een kersthorrorfilm. De film is namelijk heel duidelijk omtrend de data waar het zich afspeelt, namelijk 20 december, en hier en daar is zelfs een klein kerststukje te zien. Maar toch een echte kersthorrorfilm moet wel wat meer van de feestelijkheden laten zien naar mijn mening. Daarom 10 films, misschien niet allemaal vanzelfsprekend, die je zou moeten hebben gezien met Kerstmis!

1. Black Christmas (Bob Clark, 1974)

Naar mijn mening DE kersthorrorfilm. Niet alleen vanwege het kerstthema, maar ook omdat nog voor Halloween (1978) Black Christmas een blauwdruk achterlaat voor de moderne slasherfilm.

Iedereen in het huis van de damessociëteit maken zich op voor de naderende kerstdagen. Sommige gaan naar hun ouders en sommige blijven thuis met hun huisgenoten om Kerst te vieren. Het huis wordt echter geplaagd door een aantal bizarre telefoontjes van duidelijke een nutcase. Hoewel de telefoontjes niet fijn zijn nemen ze het niet serieus en gaan door met hun plannen. Wanneer echter een voor een dames verdwijnen is het eigenlijk al te laat…
Black Christmas is voelt voor sommige mensen misschien wat gedateerd en misschien zelfs een beetje traag. Mensen die eigenlijk wel willen weten waar toch heel veel horrorfilms op gebaseerd zijn doen er goed aan deze film te zien. Het mooie is ook dat je de moordenaar nergens helemaal ziet en je blijft dus ook tot het eind raden wie het zou kunnen zijn. Een bijzondere horrorfilm dus. Vergeet de (losse) remake uit 2006. Hoewel met veel bijzonder mooie meiden is het verhaal echt minder spannend en vergeet je die al snel.
[bol titel=”Black Christmas Bob Clark”]

Black Christmas (1974) - Official Trailer (HD)

6 gedachten over “Horrortop 10: Kerstfilms”

 1. Ik heb Tweede Kerstdag Silent Night, Deadly Night en de losse remake, Silent Night (2012) gezien, maar ik begrijp niet waarom het origineel in welke top 10 dan ook zou moeten staan. De regisseur was heel duidelijk veel drukker met het maken van zoveel mogelijk boob shots dan met het maken van een horrorfilm en het vervolg is geen haar beter (het kleine broertje van de hoofdpersoon uit deel 1 is dan de moordenaar).
  Gelukkig is de remake beter.

  En dan ATM? Kom op zeg!
  Ik en mijn vrienden zijn hardcore horrorfans, maar we begrijpen niet hoe deze film zelfs ooit een bioscooprelease heeft kunnen krijgen.
  Nu zijn de slachtoffers in horrorfilms zowiezo nooit bepaald raketgeleerden, maar nooit eerder hebben we ons zo zitten ergeren dan aan de domheid van het trio in deze film.

  En waarom staan Santa’s Slay en Jack Frost er niet in?
  2 van de beste Kersthorrorfilms.

  Beantwoorden
 2. ATM??? Ik weet in wat voor extase de bedenker van dit lijstje was, maar dit is toch wel een van de slechtste horrorfilm allertijden!
  Persoonlijk zou ik Silent Night, Deadly Night, vervangen voor Silent Night uit 2012. Het verhaal hiervan is beter uitgewerkt en Santa is een stuk enger!

  Beantwoorden

Plaats een reactie