Top 5: Bezeten objecten uit horrorfilms

Insidious heeft de ondertitel ‘It’s not the house that’s haunted’. Maar wat dan wel? Wij vonden 5 objecten uit horrorfilms waarvoor je zeker moet uitkijken.

Bezeten objecten

It’s not the house that’s haunted, it is…

Een boek

The Evil Dead (1981) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Het begint met een boek in een verlaten berghutje, maar als Ash (Bruce Campbell) en zijn vrienden een geluidsopname afspelen van de vorige bewoner, roepen ze zoveel demonische krachten aan dat werkelijk alles bezeten wordt en niemand meer veilig is. Met The Evil Dead maakte Sam Raimi in 1981 een ware cultklassieker, de film kreeg twee vervolgen en er schijnt al een paar jaar gewerkt te worden aan een Evil Dead 4, wellicht in 3D.

Een auto

Christine 1983 Trailer

Voor $250 koopt Arnie (Keith Gordon) een versleten auto en knap hem binnen een maand op, de inmiddels prachtige Plymouth Fury uit 1958 heeft ook een naam: Christine. Sinds hij een auto heeft verandert Arnie van een buitenbeentje in een stoere vent en versiert het mooiste meisje van de klas. En als het een film is van John Carpenter naar een boek van Stephen King, dan is het natuurlijk logisch dat hier iets mis gaat; De auto Christine blijkt over een eigen wil te beschikken en is genadeloos tegenover iedereen die iets tegen Arnie en haar heeft.

Een videoband

The Ring - Trailer (2002)

Vroeger, voor de Blu-ray en voor de DVD, werd een magnetische band gebruikt voor het registreren van beeld en geluid: de VHS/videoband, of zoals in The Ring voor het doorgeven van een vloek. 7 Dagen naar het kijken van de vreemde videoband zul je sterven, journaliste Rachel Keller (Naomi Watts) heeft dus slechts een week voor haar onderzoek en om een oplossing te vinden. De film uit 2002 is een remake van de Japanse Ringu uit 1998.

Een puzzel

Frank Cotton koopt een bizarre puzzelbox, als hij hem oplost wordt hij beloond met onbegrensd genot… maar ook onbegrensd leed. Frank vraagt hulp van zijn oude liefde om te ontsnappen uit de hel waar de Cenobites het voor het zeggen hebben. Clive Barkers Hellraiser kreeg 8 vervolgen, waar Doug Bradley 7 keer terug komt als Pinhead. Een remake staat al jaren in de planning, maar deze zal voorlopig het daglicht nog niet zien.

Een knoop

Drag Me to Hell Official Trailer #1 - Justin Long, Alison Lohman Movie (2009) HD

Als een oud zigeunervrouwtje wanhopig komt vragen op uitstel van betaling voor haar woonlasten, dan moet je die gewoon geven. Christine Brown (Alison Lohman) doet dit niet en haalt niet alleen de woede van de zigeunervrouw op zich, maar ook een knoop van haar jas wordt vervloekt. De komende dagen zal een kwelgeest haar achtervolgen en haar uiteindelijke de hel intrekken. Met Drag Me To Hell uit 2009 staat regisseur Sam Raimi voor de tweede keer in deze lijst.

Aanvullingen vanuit de community:

 • spiegel in de ’80 slasher The Boogyman
 • pop in o.a. Childs Play en Dolls
 • Televisietoestel uit Poltergeist (1982)
 • edelsteen uit Wishmaster (1997)
 • zonnebril uit They Live (1988)
 • rieten mandje uit Basket Case (1982)
 • vervloekte armbandje uit Warlock (1989)
 • metalen bol uit Phantasm (1979)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Top 5: Bezeten objecten uit horrorfilms”

 1. Leuke vraag ! Wat dachten jullie nog van:
  – een spiegel in de ’80 slasher The Boogyman, (en meer recent ook in Mirrors 🙂
  – een pop in o.a. Childs Play en Dolls
  🙂

  Beantwoorden
 2. Mijn duit in het zakje:

  Het Televisietoestel waaruit de klopgeesten komen die de familie Freeling lastig vallen in Poltergeist (1982). They’re here.

  De edelsteen met daarin de kwaadaardige Djin uit Wishmaster (1997).

  De zonnebril uit They Live (1988), waarmee je de aliens kan zien die zich tussen ons ophouden.

  Het rieten mandje uit Basket Case (1982) waarin het kwaadaardige tweelingbroertje van de hoofdtrolspeler zit.

  Het vervloekte armbandje uit Warlock (1989), waardoor Kassandra (Lori Siger) elke nacht tien jaar oude wordt.

  De metalen bol uit Phantasm (1979)

  Beantwoorden

Plaats een reactie