Top 6 haaienhorrorfilms begin deze eeuw (2000-2020)

Voor de een is het een grote nachtmerrie om te zwemmen in de grote oceaan en voor de ander is het een genot. Toen ik als klein meisje Jaws zag voor de eerste keer heb ik al een haat/liefde verhouding met haaien en dan ook voor zwemmen in diep water. Ik hoor gelijk dan het deuntje in me hoofd en er stijgt een paniek in me lijf. Ondanks dat nare gevoel vind ik haaienfilms en docu’s (sharkweek) super interessant! In de loop der jaren zijn er nog veel meer haaienfilms gemaakt en, ook vele waar je wel op je puntje van je stoel doet zitten.

Welke haaienhorrorfilms hebben ons tussen 1999 en nu angst aangejaagd?

Nummer 6: Bait 3D

Na een tsunami zitten een aantal mensen opgesloten in een supermarkt en een parkeergarage. Na bijgekomen van de schrik komen ze erachter dat ze ook bezoek hebben van een 7 meter lange witte haai. Om dit te overleven moeten ze ook nog de nieuwsgierige hongerige witte haai overleven om naar de buitenwereld te kunnen komen.

Nummer 5: Deep Blue Sea

Genetisch manipuleerde haaien die ook super slim zijn gemaakt, terroriseren een onderwater laboratorium. De deskundige die daar werken en dit willen overleven krijgen het zwaar te verduren. Een film uit 1999 met een topcast zoals: Samuel L Jackson en LL Cool J.

Nummer 4: The Shallows

Wanneer Nancy (Blake Lively) tijdens het surfen word aangevallen door een witte haai, is het zeer pittig om dit te overleven. Ze is op een verlaten strandje en 200 meter van de kust. De haai heeft het op haar gemund! Heeft ze genoeg doorzettingsvermogen om de kust te halen?

Nummer 3: Open Water

Het zal je gebeuren! dat je op vakantie gaat duiken met een groepje, en jij en je partner worden vergeten. Ze varen gewoon weg! Zonder jullie! Midden in de open oceaan met alle gevolgen van dien moeten zij het samen zien te overleven. Deze film uit 2003 heeft 3 delen met elk een ander verhaal.

Nummer 2: The Meg

In 1997 schreef Steve Alten het boek over The Meg: A novel of deep terror. Ze wilden dit boek al verfilmen in 1999 maar dan zou die tegelijk uitkomen met Deep Blue Sea. Dat zou dus heel jammer zijn en zou die misschien wel floppen. Over de jaren heen werd het budget voor The Meg steeds hoger en de film werd duurder. Uiteindelijk heeft regisseur Jon Turteltaub (National Treasure) besloten  om het te verfilmen en als je goed naar de trailer gekeken hebt, wordt het denk ik wel een hele gave film! Met een hele goeie cast zoals: Jason Statham (The Expendables, Crank), Ruby Rose ( Orange is the new black), Rainn Wilson (The Office, House of a 1000 corpses), Cliff Curtis (Sunshine). Lees hier meer over The Meg.

Nummer 1: 47 meters down

Twee vriendinnen zijn samen op vakantie en besluiten om samen te gaan cage diving. Ze stappen samen in de roestige kooi en gaan dit avontuur aan. Wanneer de kooi bezwijkt en 47 meter diep  onder water verdwijnt is er totale paniek! Dat je al zo diep onder water bent is al eng genoeg maar er zwemmen ook een paar enge witte haaien rond die wel trek hebben.

Dit was mijn top 5 spannende, broekpoepende, nachtmerrie haaienfilms. In de haaienfilm-categorie zijn er natuurlijk genoeg films waarvan vele wel echt (op z’n zachtst gezegd) B-films zijn en natuurlijk ook vermakelijk. Ik vul het lijstje aan met deze titels: Sharknado (deel 1-5 te zien op Netflix), Shark night 3D – ook te zien op Netflix, The Reef, Ghost Shark, Mega shark vs giant octopus, Mega shark, Jurassic shark en ga zo maar door. Dat is voer voor een andere top 5.

Veel kijkplezier!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Top 6 haaienhorrorfilms begin deze eeuw (2000-2020)”

  1. Op “Open Water” na heb ik ze allemaal gezien en op DVD. Vooral The Shallows en 47 meters down vond ik goed. Vooral omdat ze zo “klein” zijn. In een hele beperkte ruimte waar het zich afspeelt bedoel ik en weinig acteurs maar grote spanning.
    Natuurlijk is Sharknado een guilty pleasure 🙂
    Net als de two headed shark en meer van die SyFy monster movies.
    Maar ik denk dat je hier de vijf beste wel hebt inderdaad.

    Beantwoorden

Plaats een reactie