Top 5 horror-makeup YouTubers die je wilt volgen

YouTube is een eindeloze bron van informatie en inspiratie. Beauty vloggers vind je er genoeg, maar wie moet je volgen als je de perfecte inspiratie voor Halloween-makeup zoekt? Wij zetten 5 kanalen voor je op een rijtje!

Sydney Nicole

Nancy Downs from The Craft HALLOWEEN TUTORIAL | Sydney Nicole

Sydney Nicole laat horror-makeup naadloos overgaan in een zwoele look. Ze gebruikt voornamelijk makeup, waardoor haar tutorials ook voor een beginner makkelijk te volgen zijn. Het plaatje wordt compleet met de juiste outfit en accessoires of bodypaint. In bovenstaande video heeft ze zichzelf omgetoverd in één van mijn favoriete heksen, Nancy uit the Craft!

Pink Stylist

Stitched Up! - FX Makeup Tutorial - Nightmare Cinema!

Charlie Short, de artiest achter Pink Stylist, heeft een toffe mix van wat simpelere horror makeup looks en uitgebreide SFX-makeup voor de doorgewinterde grimeur. Hij brengt zijn tutorials opgewekt, met humor en laat ook zijn bloopers zien. Deze tutorial kun je volgen met wat latex, theater-makeup, nepbloed en visdraad.

Ellimacs SFX

Third eye fortune teller tutorial

Achter het SFX makeup-account Ellimacs SFX zitten 2 mensen. Hun video’s zijn heel duidelijk uitgelegd en de prachtige horrorcreaties een feest om naar te kijken. Ellinor en Macs maken niet alleen tutorials voor het creëren van horrorlooks met makeup en SFX-materialen in verschillende moeilijkheidsgraden, maar ook volledige maskers zoals een Venom-hoofd.

Bailey Sarian

The Blood Countess [ Elizabeth Bathory ] And Her Reign Of Terror | Mystery & Makeup | Bailey Sarian

Bailey Sarian post iedere maandag een filmpje waarin ze zichzelf opmaakt, terwijl ze een gruwelijk waargebeurd verhaal vertelt. Dat zijn haar inmiddels beroemde Murder, Mystery and Makeup Mondays! Je leert er dus niet hoe je jezelf kunt opmaken als horrorkarakter, maar Bailey onderzoekt haar onderwerpen heel goed en haar posts hebben een hoog entertainment gehalte. Je hangt aan haar lippen en als je een beetje oplet wat ze doet, kun je je standaard makeup skills ook verbeteren.

Robert Welsh

Ghost Stories & Makeup - GRWM PT35

Deze Britse makeup-artiest, vooral bekend om zijn makeup-reviews, raakte geïnspireerd door Bailey Sarian en heeft ook een terugkerend thema van makeup en horrorverhalen. Robert leest voor of luistert naar de spookverhalen die zijn kijkers hem opsturen terwijl hij zich opmaakt. Zijn makeup is net zoals die van Bailey altijd een beetje gothic qua stijl, waarmee je met veel feestjes hopelijk snel weer je voordeel kunt doen!

Ben jij ook geïnspireerd om te gaan oefenen met makeup voor een ijzersterke Halloween-look, of hou jij het liever bij een masker? Doe mee met onze masked-villain wedstrijd en win een gave prijs! Meedoen kun je hier!

Interessant artikel?

Plaats een reactie