Top 5 horrorfilms voor een mislukte date

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar horror kan hét perfecte genre zijn voor een filmavondje met je date. Je kan lekker tegen elkaar aankruipen als het eng wordt en als je vriend of vriendin zich kapot schrikt, zal een innige omhelzing snel volgen. In 2012 werd er al een keer een lijst gemaakt met films die uiterst geschikt zijn voor een (eerste) date. Films als The Cabin in the Woods en Shaun of the Dead zouden voor de juiste vibe moeten zorgen tussen jou en je date. Er zijn echter genoeg horrorfilms die je misschien toch even kan laten schieten als je met vriend of vriendin op de bank zit. Hieronder vijf horrorfilms die echte mood killers zijn voor een eerste date.

Let op: er kunnen spoilers in de onderstaande stukken staan. Als je een film dus nog niet gezien hebt en dit wel wil doen: lees dat stukje niet!

5. Midsommar (2019) – Ari Aster

Een koppel (Florence Pugh en Jack Reynor) gaat met een aantal vrienden op vakantie naar Zweden om daar een commune te bezoeken. Er zijn hier en daar helaas wat gewelddadige tradities, trauma’s, relatieproblemen, verdovende drugs en één beer die de vakantie flink verpesten. Als jullie na het kijken van de climax van deze film elkaar nog lief kunnen aankijken: bravo!

MIDSOMMAR | Official Trailer HD | A24

Kijk direct bij Prime Video

4. Eden Lake (2008) – James Watkins

Ik had hier ook Saw of Hostel kunnen noemen, maar deze Britse film is denk is nog nét iets minder geschikt voor een koppel. Michael Fassbender en Kelly Reilly spelen een stel dat tijdens een romantisch weekendje in de bossen wordt overvallen door een groep tieners. Deze film gaat van erg naar erger en van erger naar nog echt veel erger. Geen makkelijke kost.

Eden lake - Trailer

3. Antichrist (2009) – Lars von Trier

Eigenlijk kunnen er wel veel films van Lars von Trier op dit lijstje staan, maar deze is vooral voor (bijna-)koppels verschrikkelijk. Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg spelen een rouwend stel dat hoopt dat een verblijf in een huisje in het bos hun relatie en gebroken hart kan redden. Dat gaat niet helemaal volgens plan…

Antichrist (2009) Official HD Trailer [1080p]

2. The Lodge (2019) – Severin Fiala en Veronika Franz

Ben je bang dat je date al iets verder (lees: té ver) is in jullie verhouding en praat hij of zij zelfs al over kinderen? Dan kan het voor jou wellicht een goed idee zijn om The Lodge even op te zetten. Je date zal dan snel genoeg de komende jaren in diepe twijfels (en mogelijk in een diep existentialistische crisis) zitten met betrekking tot kinderen en, laten we eerlijk zijn, tot jou.

THE LODGE Official Trailer (2019) Riley Keough Horror Movie HD

1. It Follows (2014) – David Robert Mitchell

Dit is een film waarin het ‘monster’ een levende en (soms) onzichtbare personificatie is van een SOA. Als dat niet een succesformule premisse is van een datefilm dan weet ik het ook niet meer… De film gaat letterlijk over de gevaren van seks hebben. Niet per se dus dé film die je in de mood brengt.

It Follows Official Trailer 1 (2015) - Horror Movie HD

Weet jij nog verschrikkelijke horror-date-films? Of ben je het met deze lijst totaal niet eens zijn en heb jij een gewéldige date gehad met een van de bovenstaande films: laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie