Top 5 meest spannende scènes uit 2019

2019 was weer een mooi jaar met vele mooie, spannende, vieze maar ook gekke horrors. Had jij hoge verwachtingen van een bepaalde film? Was er een film of een scène die je kippenvel gaf? Hier 5 spannende scènes uit 2019 die ons zijn bijgebleven:

It – Chapter 2: Beverley op bezoek bij Mrs Kersh

Beverley is in Derrie want The loserclub heb aan elkaar had beloofd: “als It terugkomt gaan we hem doden”. Beverley is toch wel nieuwsgierig naar haar oude huis. Ze woont er al sinds jong meisje niet meer en zoals verwacht woont er iemand in. Het is een lieve oude mevrouw die, haar met liefde verwelkomt om met haar te kletsen en een kopje thee te drinken. De lieve oude mevrouw wordt steeds maar merkwaardiger.

Us: Adalaide vs Red

We hebben allemaal wel een gevecht met ons zelf maar, wat Adalaide en haar gezin doormaakte is wel echt scary! In de laatste scène van de film moet Adalaide vechten met haar doppelganger en die verteld ook waarom alles zo is gegaan waarom alles zo is gegaan. Ondertussen gebeurt er een dans waar de choreografie perfect is met een spannende soundtrack op de achtergrond.

https://www.youtube.com/watch?v=HzszCs8ka-Y

Lees hier onze recensie.

Ma: de wraakscène

Als je lekker wilt feesten en beesten met je vrienden, maar dat nergens kan is dat wel erg vervelend. Maar daar is dan Ma. Ma regelde drank, goede muziek en het was altijd feest bij ma in de kelder. Maar toen ma zich aan de kant voelde gezet pakte ze iedereen terug. Wat mij wel vervelend lijkt als je mond dicht wordt genaait, moet je niet verkouden zijn.

Lees hier onze recensie.

Brightburn: Brandon vermoordt zijn oom

Brandon is een beetje anders. Hij merkt dat hij superpowers heeft maar hij gebruikt ze wel anders. Hij word gepest en niemand wilt met hem omgaan, hij raakt gefrustreerd erover. Als zijn oom hem betrapt en boos op hem word, word Brandon nog bozer en agressiever dat zijn oom in zijn auto vlucht en weg rijd. Brandon gaat achter hem aan maar, dat heeft geen happy ending.

The Prodigy: Miles rent naar zijn moeder

Miles is een heel pienter jongetje van acht jaar oud. Hij is vrolijk, maar soms heeft hij wel gekke trekjes of hele rare dingen. Hij praat ook een rare taal in zijn slaap en kan ook opeens heel agressief zijn. Zijn moeder komt achter bepaald soort dingen die niet normaal zijn. Want wat is er mis met miles? Is hij een reïncarnatie? Of is hij schizofreen? Beetje bij beetje komt zijn moeder achter veel dingen waar ze van schrikt en die ze niet wilt geloven

Lees hier onze recensie.

Wat is jouw top 5 van 2019?

Deze top 5 is natuurlijk maar een mening. Ook deze horrorfilms bevatten een flink aantal spannende scènes, vooral lekker om te kijken voor het slapen gaan:

  • Scary stories to tell in the dark
  • Ready or not
  • Crawl
  • Doctor sleep
  • Daniël isn’t real

Of heb jij nog andere favoriete scènes die we niet mogen missen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Top 5 meest spannende scènes uit 2019”

Plaats een reactie