Trailer Ghoul: tweede deel uit de Netflix Indian Originals

Netflix lijkt een Indiaas offensief te zijn gestart, onder de titel Netflix Indian Originals. Nu zullen veel bij Indiase films denken aan goedkope, slecht gemonteerde Bollywood-films. U weet wel, van die ‘leuke’ filmpjes op Facebook. Met vliegende auto’s en belachelijk grote telefoons. Natuurlijk is dit onterecht en scheer ik hiermee alles over één kam. Maar het laat wel zien dat kwalitatieve horror geen onderdeel is van het populaire beeld rond Bollywood.

Of toch wel? Gedragen door Netflix, lijkt India bezig te zijn met een opmars. Vanuit New Delhi maakte Netflix op 23 februari jongstleden bekend dat ze drie Originals zal maken in India. Sacred Games was de eerste van dit drieluik, en de recensies logen er niet om: de serie werd een succes. Met het tweede deel hoopt Netflix op een eventueel groter succes, wat bereikt zou moeten worden via het horrorgenre.

Ghoul is gebaseerd op Arabisch folklore. We volgen militair ondervrager Nida, die haar eigen vader heeft aangegeven als een activist tegen de overheid. Waarschijnlijk refereert de posterslogan ‘Betrayal is close‘ hier ook aan. Zij is belast met het loskrijgen van bekentenissen van een aantal terroristen. Als ze aankomt op een verlaten basis, komt ze erachter dat een aantal terroristen niet van deze wereld zijn. Wat volgt, is Nida’s gevecht om te overleven.

De regisseur is Patrick Graham, die eveneens verantwoordelijk draagt over het script. Radhika Apte en Manav Kaul spelen in de hoofdrollen. De productie is in handen van Blumhouse Pictures (Get Out, Insidious), in samenwerking met Ivanhoe Pictures en Phantom Films. De releasedatum van het uit 3 afleveringen bestaande Ghoul is 24 augustus, wereldwijd op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie