Wat we tot nu toe weten over horrorserie Yellowjackets

yellowjackets

De kenners onder ons hebben er al één en ander over horen gonzen online: de brute serie Yellowjackets, over kannibalisme en de nasleep daarvan binnen een meisjes voetbalteam. Dat kunnen De Nachtvlinders natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan zonder verslag te doen. Wat weten we tot nu toe over deze horrorserie, en komt hij naar Nederland?

Lees ook: Recensie Yellowjackets seizoen 1: barbaarse bijen of brave hommels?

Het verhaal

Om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen: Nee, Yellowjackets gaat niet over de in Europa welbekende gele hesjes. Waar dan wel over? Over een Amerikaans middelbare school voetbalteam dat in 1996, onderweg in een vliegtuig naar een toernooi, in Canada crasht. Diep in de wildernis moeten de overgebleven vrouwelijke teamleden 19 maanden overleven. De serie wisselt af tussen het verhaal van hun afdaling in waanzin en kannibalisme in 1996, terwijl we ook hun huidige leven in 2021 volgen. Wie van het team heeft wie opgegeten, en wat doet de nasleep van hun traumatische gedeelde verleden vandaag de dag met ze? Check de trailer hieronder:

Yellowjackets (2021) Official Trailer | SHOWTIME

Yellowjackets heeft voor veel personages twee actrices: één voor in 1996, en één voor in 2021. Zo spelen Melanie Lynskey (Heavenly Creatures, Don’t Look Up) en Sophie Nélisse samen de rol van de sluwe, gevoelige Shauna. En is de rol van rotte, getroubleerde appel Natalie voor Juliette Lewis (Natural Born Killers, From Dusk ‘Til Dawn) en Sophie Thatcher. Het laatste voorbeeld is de rol van de stille wateren, diepe (donkere!) wateren Misty, die gespeeld wordt door Christina Ricci (The Addams Family, Sleepy Hollow) en Sammi Hanratty. Andere rollen zijn onder andere voor nog meer meiden in het gestrande voetbalteam en geliefden, zowel ten tijde van de crash als het heden.

yellowjackets serie

Lees ook: Deze horrorseries verschijnen in 2022!

Komt Yellowjackets naar Nederland?

Yellowjackets combineert de horror van een brute vliegtuigcrash, kannibalisme, waanzin en het navigeren van sociale normen tussen vrouwen onderling. De serie wordt sinds 14 november 2021 uitgezonden via Amerikaanse zender Showtime en is nog niet in Nederland te zien. Maar goed nieuws: in augustus 2021 werd bekend gemaakt dat in onder andere Nederland in 2022 SkyShowtime beschikbaar gemaakt zal worden. SkyShowtime wordt een streamingdienst die content van MTV, Nickelodeon, Showtime, Peacock en Paramount Plus bundelt. Welke content dat precies allemaal wordt, vanaf welke datum en wat het gaat kosten is nog niet duidelijk. Maar als er nog geen Nederlandse aanbieder voor die tijd Yellowjackets heeft aangekocht, hebben we dus alsnog kans het te kunnen zien! En: een tweede seizoen is al bevestigd.

Update: Beiden seizoenen zijn te zien via SkyShowtime

Kijk jij uit naar Yellowjackets? Laat het ons weten in de comments!

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
1 jaar geleden

Heel erg benieuwd naar!
Fijn dat SkyShowtimeer aan komt, wordt denk ik dit jaar wel ‘streamhoppen’; het ene kwartaal de ene, het volgende kwartaal de volgende. Ofzo

Rob
Rob
1 jaar geleden

Wow, indrukwekkende cast ook. Ik had er nog niet echt wat over gelezen, maar dit klinkt wel goed.
Ik ga deze week de eerste afleveringen maar eens kijken.

Rob
Rob
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rob

Ik ben na vier afleveringen gestopt. Het kan me op een of andere manier totaal niet boeien. De spanning is er aardig af als je ziet wie er in het heden nog leeft. Dat er kannibalisme in voorkomt is binnen 5 minuten in de eerste aflevering al duidelijk, dus dat levert ook geen spanning op. En hoe ze daar dan komen gaat zo langzaam dat ik er geen spanningsboog is en ik mijn interesse kwijtraakte. Dan is er nog iets met ansichtkaarten, maar dat verhaal wordt dusdanig onderbelicht dat je daar ook zo iets hebt van “het zal wel”. Daarnaast is er geen enkel personage is waar ik echt mee mee kan leven.
Nee, helaas niet aan mij besteed.

Marloes
Marloes
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rob

Ik ga er binnenkort aan beginnen, benieuwd of ik het hetzelfde als jou ervaar Rob!

Rob
Rob
1 jaar geleden
Antwoord aan  Marloes

Waarschijnlijk niet 😀
Maar smaken verschillen 😉

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x