Trailer voor kerst-/sinterklaashorror ‘Krampus’

Allison-Tolman-Adam-Scott-Toni-Collette-KrampusHet wordt een rare kerst. En niet alleen omdat de onderstaande trailer eerst in het Spaans, toen Duits en zelfs Italiaans verscheen alvorens we de onderstaande “normale” Engelse konden bekijken. Het wordt een rare kerst met de horrorfilm ‘Krampus’ van regisseur Michael “Trick R Treat” Dougherty.
Emjay-Anthony-Krampus
Eigenlijk zou het misschien een Sinterklaas-film moeten zijn, want zoals wikipedia het mooi verwoordt: De Krampus is een beestachtig demon uit de folklore van de Alpen-regio’s. Het woord komt van het Oudhoogduitse woord voor klauw: Krampen. De Krampus is in de Alpen-regio de metgezel van Sinterklaas. Het is een variant van Zwarte Piet, met roe en zak. (zien we hier een oplossing voor de discussie?). Omdat Amerikanen Sinterklaas niet kennen, hebben ze Krampus misschien een klein beetje gemengd met het Scandinavische kerstfiguur Julbocken. Toch wordt ‘St. Nicholas’ zeker wel betrokken in de film, zie de onderstaande trailer.
Emjay-Anthony-and-Krampus
De familie van Max (Emjay Anthony) krijgt flinke ruzie tijdens de feestdagen. Max is zwaar teleurgesteld en raakt het kerstgevoel volledig kwijt. Hierdoor trekt hij de aandacht van de kwade demoon Krampus, die iedereen straft die niet in Kerstmis gelooft. De hel breekt los en allerlei bekende Kerstfiguren in het huis komen op monsterlijke wijze tot leven. De familie moet elkaar nu wel helpen en samenwerken om de Kerstdagen te overleven.
Krampus-ornament
In de film spelen Adam Scott, Toni Collette, David Koechner, Allison Tolman, Conchata Ferrel, Stefania Lavie Owen en Krista Stadles. ‘Krampus‘ gaat 3/4 december (EU/US) in première, maar zal (in verband met het Nederlandse Sinterklaasfeest?) op 10 december gaan draaien.

Krampus: Global Trailer [Universal Pictures] - UPInl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Trailer voor kerst-/sinterklaashorror ‘Krampus’”

Plaats een reactie