Trailer: Nicolas Cage is Dracula in horrorcomedy Renfield

bekijk de trailer van renfield bij de nachtvlinders

Nicolas Cage, een bijzonder man en een bijzondere acteur. Zijn rollen variëren van sip kijkende engel op aarde tot een congiërge die het opneemt tegen bezeten animatronics. April dit jaar kun je van Nic Cage als narcistische werkgever Dracula genieten in horrorcomedy Renfield, tegenover Nicholas Hoult en Awkwafina. Hier zie je de trailer!

In Renfield gaat de uit het boek bekende slaaf van Dracula Renfield (Nicholas Hoult, Warm Bodies) naar een zelfhulpgroep. Hij wil namelijk weg uit de eeuwenoude toxic relationship die hij heeft met zijn narcistische baas. Ook al geeft die hem dan bovennatuurlijke krachten in ruil voor zijn diensten: nonnen brengen als snack en hun lichamen opruimen. Nadat Renfield met zijn krachten (met dank aan Dracula en het eten van insecten) een schietpartij verijdelt, wordt hij maatjes met een politieagente (Awkwafina, Jumanji: The Next Level). Door gesprekken met haar en in de zelfhulpgroep realiseert hij zich dat hij door het minimale te doen qua werkzaamheden zijn ondode baas kan verzwakken, waarna hij de vrijheid kan kiezen.

Maar Dracula (je raadt het al; Nicolas Cage) pikt deze quiet quitting-strategie van zijn werknemer natuurlijk zomaar niet! Dat zie je in onderstaande trailer, waar het plezier vanaf spat:

Renfield | Official Trailer

Een moderne versie van het klassieke Dracula-verhaal dus, vanuit het oogpunt van Dracula’s slaafje. Ook achter de schermen zitten veelbelovende comedy- en horrornamen aan deze film verbonden. Het script van Renfield is geschreven door Robert Kirkman (The Walking Dead comics) en Ryan Ridley (Rick and Morty)de regie is voor Chris McKay (The Lego Batman Movie).

renfield trailer

Renfield: vanaf 6 april 2023 in de Nederlandse bioscopen

Renfield is de tweede keer dat Nic Cage een vampier speelt. Zijn eerste keer was namelijk de onnavolgbare film Vampire’s Kiss, waarin hij dacht dat hij een vampier werd. In Renfield is daar geen twijfel over mogelijk: hierin ís Nic het opperhoofd der vampieren, Dracula. Maar al draagt hij de klassieke cape en scherpe bijters: zoals altijd blijft het Nicolas Cage. En dat is precies zijn charme.

Deze horrorcomedy draait vanaf 6 april 2023 in de Nederlandse bioscopen. Ga jij Renfield kijken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Trailer: Nicolas Cage is Dracula in horrorcomedy Renfield”

Plaats een reactie