Universal’s volgende Dracula is… Nicolas Cage!

Nicolas Cage in Pig (The Searchers)

Universal heeft plannen om Dracula nieuw leven in te blazen en via Variety leren we dat deze rol is weggelegd voor niemand minder dan Nicolas Cage! De hoofdrol is echter voor Nicholas Hoult, die de rol van R.M. Renfield op zich neemt. De film krijgt de titel Renfield. Ook Awkwafina zal een rol krijgen in deze monsterfilm.

Renfield wordt geen nieuwe Dracula-verfilming, maar legt de focus op zijn handlanger R.M. Renfield in een zogenoemde origin story. Tegelijkertijd schijnt deze film zich in het heden af te spelen. Daarmee zal de film dus ver afstaan van Bram Stoker’s boek Dracula uit 1897. Daarin is R.M. Renfield een patiënt in een instellingen, later blijkt dat hij onder invloed is van Dracula. Er is in de psychiatrie zelfs een term naar hem vernoemd, het Renfield-syndroom omschrijft een patiënt die geobsedeerd is met het drinken van bloed.

Idee kwam van Robert Kirkman

Universal werkt voor deze film samen met Skybound, het bedrijf van The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman. Sterker nog, hij kwam zelf met het idee voor de film. Het script is uitgewerkt door Ryan Ridley, de regie is in handen van Chris McKay. Skybound noemt het zelf duidelijk een monster movie, dat geeft hoop.

Universal Monsterzooi

De vorige Dracula-origin story van Universal was Dracula Untold, dat was geen slechte film, maar zeker geen monsterhit. Het was onderdeel van een plan om een Dark Universe op te zetten met alle bekende filmmonsters. Dit stopte na de laatste volledige eigen productie The Mummy. Was wel volgde was een samenwerking met Blumhouse, het resulteerde in The Invisible Man. Deze samenwerking zou vervolgt worden met een nieuwe Dracula-verfilming, dit plan bestaat nog steeds en staat dus los van Renfield. Volg je het nog? Er zijn nameljk ook nog plannen voor een Invisible Woman, geregiseerd door Elizabeth Banks en een Wolfman-verfilming door Blumhouse met Ryan Gosling.

De laatste tijd speelde Nicolas Cage voornamelijk in kleine producties, dit jaar waren dat Prisoner’s of the Ghostland, Willy’s Wonderland en Pig. Het zal nog wel even duren voordat Renfield in de bioscopen is te zien, tot die tijd kun je je vermaken met onze Nicolas Cage-horrorfilms Top 5.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie