Trailers: Pride and Prejudice and Zombies

pride_prejudice_zombies-187x300


Het derde artikel dat ik in november 2009 schreef voor DeNachtvlinders.nl ging over de geruchten van een miniserie van Pride and Prejudice and Zombies. Seth Grahame-Smith, schrijver van het gelijknamige boek uit 2009, ontkrachtte dit verhaal en voegde er aan toe dat hij WEL zijn boek wilde verfilmen.

Zijn mix van een literaire klassieker met horror veroorzaakte dat andere schrijvers ook de gok waagden. Maar Seth Grahame-Smith waagde zelf nog een keer de gok en schreef Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Producent Tim Burton en regisseur Timur Bekmambetov verfilmden het verhaal met succes.

Pride and Prejudice and Zombies | official trailer #1 US (2016) Lily James Matt Smith

Maar rond Pride and Prejudice and Zombies bleef het lang stil, tot dit jaar de productie op gang kwam. En hierboven zien we het eerste resultaat van de film van regisseur Burr Steers. Elizabeth (Lily James), Lydia (Ellie Bamber), Mary (Millie Brady), Jane (Bella Heathcote) en Kitty (Suki Waterhouse) zullen het in 2016 opnemen tegen zombies. Ook Sam Riley en Jack Huston vervullen de rollen van Darcy en Wickham.

De film draaide vanaf 18 februari 2016 in de bioscoop en verschijnt op DVD/BD. En gelukkig is deze Nederlandse trailer is een stukje bloederiger dan de eerste:

Pride and Prejudice and Zombies (trailer NL)

Gebaseerd op Seth Grahame-Smith’s roman uit 2009 met zelfde naam, Pride and Prejudice en Zombies neemt elementen van de klassieke verhaal van Jane Austen uit 1813 over de liefde tussen sociale klassen in de 19e eeuw, en vult deze aan met de dreiging van hordes zombies. Het verhaal volgt hoofdpersoon Elizabeth Bennet (Lily James) en haar zusters door middel van hun leven, dat gewijd is aan de opleiding en de bestrijding van de zombies hen en de mensen die ze lief hebben massaal willen opvreten. Uiteindelijk raakt ze bevriend met zombiekiller Mr. Darcy (Sam Riley) en de twee beginnen hun iconische romance als ze samen strijden tegen de levende doden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Trailers: Pride and Prejudice and Zombies”

  1. Ik ben in het boek begonnen, maar kwam er niet doorheen. Hopelijk is de film beter te doen, maar deze trailer maakt me nog niet echt enthousiast. Misschien is het een beetje mosterd na de maaltijd?

    Beantwoorden

Plaats een reactie