Haaienhorror op jetski’s. Kijk de trailer ‘Shark Bait’!

Gigantische haaien in The Meg, vampierhaaien in Sharkula, haaien in ondiepe waters in The Shallows en tornado’s vol haaien in de Sharknado-films. Het subgenre ‘haaienhorror’ blijkt voor filmmakers een enorme put van inspiratie te zijn. Van over-the-top-en-belachelijke-films tot strakke, spannende en serieuze thrillers. In de trailer van weer een nieuwe haaienhorrorfilm moet een groep jongeren de dreiging van een haai overleven en dat terwijl ze vast zitten op een jetski in het midden van de zee. Kijk de trailer van Shark Bait hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=aLjKgremu9Q

Shark Bait wordt geregisseerd door James Nunn (dus geen James Gunn), die voorheen geen prominente horrorprojecten op zijn naam heeft staan. Nu moet we ook wel toegeven dat zijn nieuwste film niet om een productie gaat die honderden miljoenen dollars heeft gekost. Shark Bait is een zogenaamde VOD-film (Video On Demand) en zal dus ergens op een streamingsite te zien zijn in plaats van in de bioscopen. In de film spelen o.a. Holly Earl, Jack Trueman en Catherine Hannay: vrij nieuwe gezichten in de (horror)filmwereld.

Titelproblemen: van Jet Ski naar Shark Bait

Overigens, de oorspronkelijke naam van Shark Bait zou eigenlijk ‘Jet Ski’ geweest zijn, wat – na het kijken van de trailer – niet onlogisch had geklonken. Maar ja, met de woorden ‘Jet Ski’ gaan mensen natuurlijk niet zo snel de connectie met haaien maken. Vandaar dat de filmmakers waarschijnlijk kozen voor de wat generiekere (en wat saaiere naam) Shark Bait. Of dit nu dé beste beslissing was…

De film gaat een groep jongeren die op vakantie zijn in Mexico. Ze feesten, ze lachen, ze dansen en ze stelen een jet ski. Wat start als een vrolijk uitje op zee, mondt uit in een gigantische nachtmerrie. Ze krijgen niet alleen te maken met een gigantische haai die het op hen gemunt heeft, ze moeten ook de schroeiende zon overleven. En dat allemaal terwijl ze op een kleine jetski zitten.

Ik moet zeggen dat ik de originaliteit van haaienhorror altijd wel kan waarderen. Slechte special effects en ‘bijzondere’ acteerprestaties vind ik zelden een probleem. Ik kijk ook wel uit naar het kijken van dit horrorfilmpje. Wanneer (en waar) we Shark Bait overigens kunnen gaan bekijken, is nog niet duidelijk. We houden jullie op de hoogte!

Ben jij haaienhorrormoe? Of kijk je uit naar Shark Bait?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Haaienhorror op jetski’s. Kijk de trailer ‘Shark Bait’!”

Plaats een reactie