Trailer The Wind: bovennatuurlijke horror op een eenzame prairie

Eenzaamheid is al vaker een goede setting gebleken voor horrorfilms. Voornamelijk eenzame, dan wel afgelegen gebieden doen het goed bij schrijvers en regisseurs. Denk bijvoorbeeld aan films als The Blair Witch ProjectThe Descent, of meer recentelijk: The Ritual. Ook dit jaar komt dit thema terug in een film met een opmerkelijke focus: The Wind.

In deze film is de focus gelegd op de Western Frontier, aan het eind van de 19e eeuw. Een desolaat en geïsoleerd gebied, zelfs voor de begrippen van toen. Een stukje wereld dat vastzit in haar eigen vacuüm. Afgesneden van mensen en technologie. Het is alsof je voor de achterdeur van de wereld staat, zonder een idee te hebben wat zich aan de andere kant bevindt.

Dat is het uitgangspunt van The Wind, die geregisseerd is door Emma Tammi. De synopsis laat lezen dat we een vrouw (Lizzy) volgen, die met haar man wil settelen in het grensgebied. De eeuwige leegte en verdovende stilte zijn schone schijn: het koppel is niet alleen. Al snel doet een bovennatuurlijke kracht diens intrede, en infecteert Lizzy met een overdosis paranoia. Deze paranoia wordt bevestigd wanneer vreemde klauwsporen verschijnen, ramen zomaar openvliegen en kaarsen zichzelf opnieuw aansteken.

THE WIND Official Trailer (2018) Horror Movie HD

Het script is geschreven onder verantwoording van Teresa Sutherland. In de film spelen onder andere Julia Goldani Telles (Slender Man) en Caitlin Gerard (Insidious: The Last Key). De film debuteerde op 10 september jongstleden, op het Toronto Film Festival. Op 20 september staat de Amerikaanse première op de planning. Hopelijk volgt er snel een Nederlandse datum.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie