Trailer voor BBC’s A Christmas Carol

A Christmas Carol: First Look Teaser - BBC

Begin deze maand verscheen de bovenstaande eerste teaser voor de nieuwe verfilming van Charles Dickens’ A Christmas Carol, door de BBC en FX. Hieronder is nu ook de volledige trailer te zien. A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas zoals het boek heette toen het op 19 december 1843 verscheen. Het verhaal is in de oorspronkelijke vertelling wel een vorm van horror, waarbij de economie het kwaad is. Meer hierover schreef ik in de recensie van de laatste vertaling door Mark van Dijk.

De BBC komt nu, in samenwerking met het Amerikaanse FX, met een nieuwe versie. Peaky Blinders-bedenker Steven Knight staat aan het roer van deze 3 delige miniserie, waarvan de aflevering elk een uur zullen duren. De hoofdrollen zijn voor

Guy Pearce (als Ebenezer Scrooge), Andy Serkis (Ghost of Christmas Past), Stephen Graham (Jacob Marley) Charlotte Riley (Lottie/Ghost of Christmas Present), Joe Alwyn (Bob Cratchit), Vinette Robinson (Mary Cratchit), Jason Flemyng (the Ghost of Christmas Future), Kayvan Novak (Ali Baba), Johnny Harris (Franklin Scrooge) en Lenny Rush (Tim Cratchit).

De serie zal op 19 december beginnen bij de BBC. Of de serie ook in Nederland te zien is, is niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie