‘Train To Busan’ krijgt een nieuwe halte: volgend jaar tweede deel

De Zuid-Koreaanse Yeon Sang-ho gaat werken aan een vervolg op Train to Busan. De film verscheen in 2016 onder de originele titel Busanhaeng, als een Midnight Screening in Cannes. Tegen alle verwachtingen in, bleek de film een rechtstreekse hit te zijn binnen een uitgemolken genre. De film werd zelfs 36 keer genomineerd, en sleepte 30 prijzen in de wacht. Wereldwijd bracht de film maar liefst 81 miljoen dollar op, terwijl de productiekosten ‘slechts’ 8,5 miljoen dollar waren. Als klap op de vuurpijl kreeg de film ook nog een eigen VR-game.

Het doel is om volgend jaar te beginnen met filmen. Onder de concepttitel Bando (‘schiereiland’), zal getracht worden hetzelfde ‘wereldbeeld’ opnieuw ten tonele te brengen. Er zal echter geen sprake zijn van een Train To Busan 2, als het aan Sang-ho ligt. De oude karakters zullen niet meer terugkomen, en zal een andere focus hebben. De film zal vooral gaan over de nasleep van de gebeurtenissen in Train to Busan. Meer dan deze vage hints krijgen we helaas niet te horen.

Next Entertainment World (NEW) was de grote geldschieter voor het eerste deel. Of ze dit ook voor het tweede deel gaan doen, is nog onduidelijk. Beide partijen zijn hierover in onderhandeling. Voornamelijk zaken als casting en budget blijken heikele punten. Waar er voor het eerste deel weinig verwachtingen waren, zullen deze voor het tweede deel hooggespannen zijn. Het is aan Sang-ho, om deze de baas te zijn.

 

 

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “‘Train To Busan’ krijgt een nieuwe halte: volgend jaar tweede deel”

Plaats een reactie