Boek: Triumph of the Walking Dead, kenners verklaren het succes van boek en serie

Vorige maand kon je hier nog lezen dat Paul Ruditis, in samenwerking met Frank Darabont en Robert Kirkman , het officiële boek achter de serie mocht schrijven; The Walking Dead Chronicles. In dit boek gingen de schrijvers dieper in op hoe het verhaal van comic naar televisieserie werd getransformeerd.  Er komt nu ook een minder officieel boek uit over de strip/televsiereeks, namelijk Triumph of the Walking Dead – Robert Kirkman’s zombie epic on page and screen.  In dit boek onder leiding van James Lowder probeert men het succes van eerst de comic en nadien de televisiereeks te verklaren.

James Lowder gaat hiervoor ten rade bij enkele grote namen in de zombiewereld en bij gevierde horrorauteurs en comic-tekenaars. Zij mogen in een korte verhandeling telkens een bepaald aspect van de reeks toelichten. Zo mag Walking Dead-mede-auteur Jay Bonansinga uitleggen hoe men de strips vertaalde naar het TV-scherm. Jonathan Maberry, bekend van de bovennatuurlijke horrortrilogie Pine Deep, gaat dan weer dieper in over de gevaren van leiderschap tijdens een zombie-epidemie. Verder mag  Harvard-professor Steven Schlozman zijn licht werpen over de wetenschappelijke kant van het verhaal.  Het voorwoord van het boek is tenslotte van de hand van horrorlegende en 8-voudig winnaar van een Bram Stoker Award Joe R. Landsdale.Hij legt daarin uit dat The Walking Dead de televisieserie is geworden die de zombies van de ondergrond naar de mainstream heeft gebracht.

Triumph of the Walking Dead – Robert Kirkman zombie epic on page and screen telt 256 bladzijden en is uitgegeven door Smart Pop Books en verdeeld via Perseus Distribution. Voorlopig is enkel nog maar de Engelstalige editie verkrijgbaar.

Voor de fans van The Walking Dead wil ik ook nog even meegeven dat de dvd-box van het eerste seizoen vanaf 7 december te koop is. Op de website van bol.com kan u deze maand ook de eerste aflevering gratis bekijken. De dvd-box van het tweede seizoen zal op 30 mei 2012 in de winkels liggen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie