Universal’s Halloween Horror Nights 2013 preview

hhn2013Al jaren zijn de Halloween Horror Nights in Universal Studios Orlando HET Halloween event ter wereld. Al diverse prijzen sleepte ze in het verleden in de wacht.
Na jaren lang het evenement op te bouwen rondom een hoofdpersoon (The Director, Bloody Mary, Lady Luck, The Crypt Ceeper) koos het park er vorig jaar voor om de lijn te gaan volgen zoals ze dat in Hollywood doen, door zich meer te focussen op door film geinspireerde mazes.
Dit jaar is het thema “What Evil has taken Root?”. Filmpjes en blogs van een onbekend persoon doken op, vreemde en onduidelijke found-footage achtige beelden in een bos, een huis, vreemde foto’s, en onbekende telefoontjes die de blogger ontvangt tijdens het maken van zijn blogfilmpjes.

Universal weet perfect om te gaan met de social media en internet om de hype op te bouwen richting het bekend maken van de ‘mazes’. De bouw van deze spookhuizen zijn al maanden aan de gang en de fans zijn al erg lang aan het speculeren welke het dit jaar gaan worden.

Nu maakt Universal bekend dat The Cabin in the Woods dit jaar wordt gebruikt ter inspiratie van de eerste maze. Perfect natuurlijk! Vorig jaar werd Cabin door De Nachtvlinders nog tot beste horror van 2012 bekroond. Roots (wortels), takken, bossen, Cabin in the Woods… in 2013 was er nog zo’n film die met deze thema’s te maken had. De link was gelijk duidelijk! Ook Evil Dead komt naar de HHN! Gebaseerd op de nieuwste film en hopelijk ook wat zaken uit de oude films, freaky zal het vast en zeker zijn!

1044074_10151530485313233_158421288_n

Naast acht mazes zijn er ook nog diverse Scare Zones en nog twee grote thema shows. Een vaste prik is humoristische show van Bill & Ted Excellent Halloween Adventure. Maar ook keert de Rocky Horror Picture Show na jaren afwezigheid terug.

Wat de andere mazes zullen gaan worden is nog onbekend. Met nog 6 te gaan is er van alles mogelijk! Wel wordt er verwacht dat The Walking Dead maze van vorig jaar gaat terugkeren. Zeker gezien de populariteit van de serie.

Wordt vervolgd!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie