Update: Scream 5 wordt verwacht in 2021

In 1996 verscheen het eerste deel van Scream. Bijna 25 jaar geleden! Deel 2, 3 en 4 volgden in, respectievelijk, 1997, 2000 en 2011. De Nachtvlinders meldde al in 2019 dat Scream 4 een vervolg zou krijgen. Inmiddels zijn heel wat nieuwe ontwikkelingen bekend over dit project.

De regie zal in handen zijn van het duo Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. Dit regisseursduo is vooral bekend van V/H/S (2012) en Ready or Not (2019). Helaas wordt dit dus de eerste Scream-film die niet door Wes Craven is gemaakt. Deze regisseur, die de eerste vier delen van Scream regisseerde overleed in 2015. Het script van Scream 5 wordt geschreven door James Vanderbilt and Guy Busic.

In mei 2020 werd aangekondigd dat David Arquette zijn rol als Dewey Riley wederom zou vertolken in het vijfde deel van Scream. Neve Campbell was aanvankelijk erg huiverig met het opnieuw spelen van haar iconische rol van Sidney Prescott. Een persoonlijke brief van de regisseurs bleek echter genoeg reden voor haar te zijn om toch het gesprek aan te gaan. Momenteel is helaas nog steeds niet bekend of ze daadwerkelijk in Scream 5 te zien zal zijn of niet. Op 31 juli 2020 werd bekend gemaakt dat het laatste lid van het trio, Courney Cox, die Gale Weathers speelde in alle films, ook van de partij is in het vijfde deel.

Wanneer de film uit zal komen, is nog onbekend. Geruchten gaan dat de productie medio 2020 begint en dat de film in 2021 in bioscopen zal verschijnen, maar Covid-19 zou zomaar hier en daar wat roet in het eten kunnen gooien. Het talent voor én achter de camera zorgt er echter wel voor dat we iets moois in het verschiet hebben.

Kijk jij uit naar Scream 5? Wat hoop jij dat er wél of juist niet te zien zal zijn in de film?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie