Recensie: Vampire Girl vs. Frankenstein Girl

“Over de top Japanse Troma van de maker van Tokyo Gore Police” – De omschrijving maakt het volledig waar, moet je meer weten? Eigenlijk niet, de fans van dit genre kunnen hiermee genoegen nemen en de dvd Vampire Girl vs. Frankenstein Girl direct aanschaffen. Maar voor wie niet zo bekend is met dit genre zal ik meer duidelijkheid verschaffen.

Op Valentijnsdag krijgt Jyugon (Takumi Saito) een bonbon aangeboden van de lieftallige Monami (Yukie Kawamura). De vulling bestaat uit bloed. Haar bloed: want zij is Vampire Girl! Monami is echter niet de enige die een oogje heeft op de knappe Jyugon. Ook Keiko (Eri Otoguro) probeert hem voor zich te winnen. Wanneer de ruzie tussen de twee meiden uitmondt in de dood van Keiko, wordt ze door de onderdirecteur – een kruising tussen Dr. Frankenstein en Kabukiman – weer in elkaar geknutseld met lichaamsdelen van andere studenten. Keiko keert terug als Frankenstein Girl. De strijd kan beginnen…
Dr. Frankenstein en Kabukiman

Afgelopen week besprak ik de game Splatterhouse waarin de emmers bloed je om de oren vliegen, de eerste scenes van Vampire Girl vs. Frankenstein Girl evenaren dit met gemak. Hoewel de film met een gigantisch bloedfestijn begint, zitten we direct erna in een Japanse schoolklas vol rare types; een groepje gothic Lolita’s, een groepje meiden zich kleden als negerinnen inclusief dikke lippen en een groep automutilanten dat oefent voor het WK-polssnijden. Als in de film is over de top, het verhaal is slechts nodig om de meest hysterische fratsen van de Japanse Cultcinema aan elkaar te knopen en dat is helemaal niet erg. Iedere scene blijf je verbaasd dat de vorige wordt overtroffen, de regisseur Yoshihiro Nishimura en Naoyuki Tomomatsu houden dit vol tot aan het spectaculaire eindgevecht.

Vampire Girl vs Frankenstein GirlVampire Girl vs. Frankenstein Girl is een absolute topper voor de extremecinema fan. Het zal nog wel een tijdje duren voordat deze ubercultfilm geëvenaard wordt, de special effects, bloedfonteinen en foute humor wisselen elkaar in hoog tempo af. De film is overigens hoogstongeschikt voor mainstreamfilmkijker.

De DVD met de extra’s Behind the scenes en Japanese release day stage greetings with stars and directors verschijnt 20 december op DVD bij het label Shock.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Vampire Girl vs. Frankenstein Girl”

  1. Deze heb ik gezien tijdens de Night of Terror 😀 Vermakelijke film, maar vooral door het publiek erg leuk. Dit zijn films die je vooral wel in beschonken toestand en met vrienden moet kijken. Tokyo Gore Police vind ik overigens beter.

    Beantwoorden

Plaats een reactie