Verander jezelf in een zombie met The Walking ‘Dead Yourself’ app

Nu de succesvolle serie The Walking Dead de tweede helft van het derde seizoen in gaat, is het de hoogste tijd voor een The Walking ‘ Dead Yourself’ app.

Met de Dead Yourself app kun je, zoals de naam al doet vermoeden, jezelf in een zombie veranderen. Je gaat naar http://www.deadyourself.com/walkers op je pc of je download de app op je iPhone.

Zoek je een zombiekostuum? Lees hier onze ‘Hoe wordt ik zombie in 5 stappen’.

Vervolgens kun je een foto van jezelf maken met de webcam of eentje gebruiken van Facebook. Daarna kun je jezelf gaan ‘muteren’. Meet een paar zombie ogen aan, een weggerotte mond of plant een hakmes of pijl in je hoofd. Misschien heb je liever een gasmasker op of plaats jezelf achter de tralies. Er zijn verschillende opties mogelijk. De uitwerking is goed. Je kunt de opties verkleinen en draaien zodat ze altijd op jouw gezicht, of op dat van je huisdier (erg populair), passen.

Uiteindelijk kun je jouw foto uploaden op Facebook en naar de Walker Gallery gaan, waar je foto’s vindt van mede-zombies. Er is een sectie met ‘Top voted’ (meest populaire zombies), de nieuwste aanwinsten en een ‘Me & My Friends’ sectie.

The Walking Dead appDe app is een leuk initiatief, maar het is een beetje jammer dat deze alleen voor de iPhone beschikbaar is of op je pc. Ook is het onhandig dat je alleen foto’s kunt selecteren van je Facebook account of via de webcam. Want wat als ik een Android telefoon heb, een pc zonder webcam en een Facebook account met alleen maar ongeschikte foto’s? Dan moet ik dus helemaal een nieuwe foto gaan aanmaken en deze uploaden op Facebook voordat ik verder kan.

Ook is het niet helemaal duidelijk wat je, naast het zombify-en van jezelf, met deze app kunt doen. Er is een sectie ‘Top voted’, maar als je op nummer 1 staat win je dan wat? Krijg je dan de serie op dvd of mag je de cast ontmoeten? Hier wordt niets over gezegd. De prijs is waarschijnlijk eeuwige roem in de Zombie app gallery.

Al met al is de Dead Yourself app leuk maar niet heel spectaculair. Als Android eigenaar zou ik eerder gaan voor de ZombieBooth app, waarbij je jezelf kunt omtoveren tot een zombie die ook nog eens beweegt. Beweeg je vinger over het scherm en jouw zombie image zal proberen je vinger op te eten. Met bloedspetters als resultaat. Net als bij de Dead Yourself app zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen zoals ogen, monden, huiskleur enzovoorts. Alleen is het wel zo dat je voor sommige opties moet betalen, maar je zombie ‘leeft’ wel. En je kunt je image of filmpje makkelijk opslaan.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Verander jezelf in een zombie met The Walking ‘Dead Yourself’ app”

Plaats een reactie