De boeman komt eraan! Rob Savage verfilmt Stephen King’s verhaal The Boogeyman

Stephen King verhalen zijn sinds de nieuwe IT onverminderd populair op het witte doek. Ik ben er blij mee! De nieuwste op handen zijnde verfilming van een van zijn korte verhalen zal The Boogeyman zijn door Rob Savage. Wat is het laatste nieuws?

Rob Savage heeft zichzelf als jonge horrorregisseur op de kaart gezet met Host: een lockdown film over opgeroepen kwade geesten via Zoom, waarvan je de premiére vorig jaar live bij De Nachtvlinders kon bekijken tijdens de lockdown. Nu gaat hij zijn hand wagen aan Stephen King’s korte verhaal The Boogeyman, die in Nederland als De Boeman in het boek Satanskinderen (1978) zat. De Boeman zal het zevende verfilmde korte verhaal uit deze bundel worden!

De boekversie van The Boogeyman gaat over Billings, een man wiens kinderen een mysterieuze dood stierven met hun kastdeur op een kier. Hij raakt ervan overtuigd dat er een boeman in zijn huis leeft die verantwoordelijk is. Vindt de boeman zijn gezin weer in hun nieuwe huis, of helpt het vertellen van zijn tragische verhaal aan zijn psychiater om van zijn ideeën af te komen?

De filmversie van Savage heeft een andere insteek: na de onthutsende dood van hun moeder, worden een tienermeisje en haar broertje geplaagd door een sadistische aanwezigheid in hun huis. Ze worden gedwongen om hun rouwende vader dit in te laten zien voordat het te laat is..

Het script van The Boogeyman wordt geschreven door Mark Heyman, bekend van het Oscar-winnende Black Swan. Het filmen start begin volgend jaar. Wanneer The Boogeyman uitkomt is nog niet bekend, maar wel dat het in eerste instantie exclusief voor de Amerikaanse streamingdienst Hulu zal zijn. Dit is tegenwoordig onderdeel van Disney, grote kans dat het in Nederland dus via de streamingdienst Disney+ zal verschijnen. Wanneer meer bekend is, hoor je het van ons!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “De boeman komt eraan! Rob Savage verfilmt Stephen King’s verhaal The Boogeyman”

  1. Het is een goed verhaal. Maar zo jammer dat er dan voor gekozen wordt om het verhaal aan te passen. Alsof ze het beter kunnen dan de meester zelf…. Krijg ik een GoT seizoen 8 vibe van 😉
    Aan de andere kant. ‘Host’ vond ik best aardig (hoewel flink gejat van Unfriended Dark Web). Dus wie weet kan Savage er nog wat van maken.
    Twijfel, twijfel….

    Beantwoorden

Plaats een reactie