Imagine AFFF: Insidious kreeg Night of Terror-publiek stil

HOERRRRRR! HOMOOOOOO! Voor de ingang van Tuschinski 1 is het druk. De bezoekers van de laatste voorstelling durven niet meer naar buiten te komen. Hoe komen ze ooit langs die, in hun ogen, groep bavianen die luidkeels hun mannelijkheid proberen te bewijzen?

Het zou zo een spannend verhaal kunnen worden, toch is dit een heel normaal ritueel tijdens de jaarlijkse horrornacht Night of Terror van het Imagine Filmfestival. Elke vrouw op het witte doek is een HOERRR, elke man is een HOMOOO, dat moet je niet zien, nee dat moet je schreeuwen. Deze eerste alinea’s zijn zeer waarschijnlijk exacte gelijk aan alle introducties van de afgelopen jaren van artikelen over de legendarische horrornacht.

After Dark Originals: HUSK
Husk: After Dark OriginalsEenmaal gewend aan het geluid zitten we inmiddels in de eerste van vier films: HUSK. Maisvelden kennen we uit diverse horrorklassiekers en als je autopech krijgt, dan weet je dat het zelfmoord is om voor hulp de gewassen in te lopen. De film is vol te houden door de daadwerkelijk goed uitgewerkte vogelverschrikkers, maar veel verder dan een opstapeling van clichés komt het niet.

De film is tijdens het filmfestival nog te zien op:
17/04/2011 – 15:50 Kriterion 2
22/04/2011 – 19:50 Kriterion 2
23/04/2011 – 19:50 Kriterion 3

Insidious
Insidious - james wanDeze film kreeg het voor elkaar om het Night of Terror-publiek soms even stil te krijgen, waar menigeen verwachtte dat dit een slap aftreksel en een mix tussen SAW en Paranormal Activity zou worden, hebben regisseur van Saw en de producers van Paranormal Activity hier toch echt een goede spookhuisfilm neergezet. ‘It’s not the House thats Haunted.’ Zeker de beste film van de avond.

De film is tijdens het filmfestival nog te zien op:
20/04/2011 – 19:50 Kriterion 2
22/04/2011 – 13:50 Kriterion 3
En draait vanaf juni landelijk in de bioscoop

Polonaise
Een extraatje, de korte Haagse horrorfilm Polonaise is een leuke comedy geworden, waarin dicriminatie, een Marokkaan en een groep bejaarden centraal staan…

Mother’s Day
mother's dayGeïnspireerd op de gelijknamige Troma-film uit de jaren ’80, prijst Jan Doense de film aan als ouderwetse martelhorror. Misschien wel te ouderwets, we hebben inmiddels allemaal Saw en Hostel gezien, Mother’s Day gaat veel meer richting een stevige thriller. Darren Lynn Bousman heeft hiermee een vermakelijke, maar geen verrassende film gemaakt.

Mother’s Day draait vanaf 5 mei landelijk in de bioscopen

Hell Driver
De laatste film van de nacht moet niet te moeilijk zijn, buiten schijnt de zon alweer en binnen in de zaal liggen al her en der mensen te slapen. Hell Driver is Japanse splatterhorror van de makers van Vampire Girl vs Frankenstein Girl, de afsluiter van vorig jaar. Helaas duurt deze film dik twee uit en gaat zover over de top, dat het bij tijden niets meer is dan een rode waas van bloed dat resoneert op het geluid van de slechte Japanse grappen…

De film is tijdens het filmfestival nog te zien op:
17/04/2011 – 22:10 Kriterion 3
20/04/2011 – 15:50 Kriterion 2
22/04/2011 – 23:59 Kriterion 2

Zondagochtend 9:00u en de Night of Terror zit er op, met eigenlijk maar één echt goede film is het een magere vangst, toch was het een geslaagde nacht. Om 11:00u begint het volgende programmaonderdeel van Imagine AFFF, maar dat zit er nog even niet in en ook de uitgebreide recensies van de films volgen later.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

16 gedachten over “Imagine AFFF: Insidious kreeg Night of Terror-publiek stil”

 1. Insidious was ook zeer zeker de beste film, maar eigenlijk heb ik het meeste genoten van Hell Driver.
  Juist omdat de film zo zwaar over the top was, werd ie zowaar wel erg aantrekkelijk om te blijven kijken.
  Ik heb nog nooit zoveel wtf momenten in een film meegemaakt als deze.
  Vorig jaar vond ik bij Vampire girl vs Frankenstein girl al dat deze film qua wtf momentjes niet te overtreffen was, maar die Japanners wisten me toch weer te verbazen met hun verknipte wijze van films produceren.

  Deze reis ga ik niet meer zeggen dat ze hier niet overheen kunnen, want hoogstwaarschijnlijk komen ze volgend jaar met een film die nog zieker zal zijn dan deze al was.

  *Gaat nu terug naar Tushinski om zijn verloren stem te zoeken*

  Beantwoorden
  • Als je van Japanse splettermovies houd zou ik zeggen:
   Maak je borst maar nat!
   Absurder kan een film niet meer worden…

   Ahh damn.. Nou zeg ik het nog…

   Beantwoorden
 2. *zucht* En ik had al spijt dat ik niet kon dit weekend! Beetje jammer van de films, maar met zulk publiek is iedere film goed uit te houden! 😀
  Ik kan in ieder geval wel uitkijken naar de Horrornacht 2011… Kan niet wachten eigenlijk! Het duurt allemaal nog zooooo lang!

  Beantwoorden
 3. Vondt de line-up van vorig jaar, eerlijk gezegd, beter. After dark was een leuke opwarmer maar Insidious was wel een topper. Wellicht volgend jaar een vervolg op de Franse horrorfilm la Horde…

  Beantwoorden
  • Vond jij Husk een leuke opwarmer?
   Dit was de 1ste keer in m’n hele NoT carriere dat ik onder de film naar buiten ging om te gaan roken, en even te ouwehoerrren met het barpersoneel.
   In die 4 jaar had ik dat nog nooit meegemaakt….
   Ik vond de film zo zwaar cliche dat het niet meer leuk was om de film af te kijken.
   Het enige goede vond ik de vogelverschrikkers zelf, maar daar houdt het dan ook op..

   Beantwoorden
   • Pfff.. zelfs de vogelverschrikker was slecht… echt een draak van een film.. heb opzich niks tegen cliches.. maar dit was zo slecht uitgevoerd.. meestal wordt t dan gecompenseerd met een hoop gore..maar zelfs dat was te veel gevraagd.. ..in tijden niet zo’n slechte film gezien

    Beantwoorden
    • Zeker waar.
     By far the baddest horror of all times at the NoT..
     De vogelverschrikker zelf vond ik wel een goed/origineel gevonden concept bedoelde ik daarmee te zeggen.
     De uitvoering daarintegen was waardeloos ja..
     Als ik dan na een uur nog geen grote hoeveelheden bloed zie vloeien ben ik gevlogen..
     Het waren in mijn geval dan ook meer kijkerverschrikkers dan vogelverschrikkers al was ik gevlogen haha

     Als er volgend jaar weer zo’n ’topper’ voorbij komt weet je me dus te vinden S.
     Kun je gezellig mee gaan hangen aan de bar, want dat was leuker dan de film zelf.

     Beantwoorden
     • Naja origineel.. scarecrows, Messenger 2 ? ..en volgens mij hadden we in Jeepers Creepers ook een vogelverschrikker figuur 🙂

      Hahaha…is goed 🙂

Plaats een reactie