Verslag jubileumeditie Scare Me 2020 in Almere

Met Halloween 2020 viert Scare Me, het horrorevenement van Perry Mulder in Almere-Haven, een jubileum: het is de tiende editie. Op 3 oktober was de première en Marloes van De Nachtvlinders was erbij!

3 oktober toog ik met mijn introducee naar Almere-Haven voor de première van alweer het tiende Scare Me-horrorevenement. Ik was nog nooit naar een dergelijk evenement geweest dus met 8 attracties, waaronder een darkride, beloofde het een speciale avond te worden. Na een praatje van Perry buiten op de galg kon om 20:00 uur het corona-proof spektakel beginnen.

Er zijn 8 attracties, waarvan The Ride (en darkride waarbij een grommend monster je ‘welkom’ heet) en Kill It (maak jij jacht op gestoorde clowns of is het andersom?) in een loods zitten, en de andere 6 attracties in de hoofdlocatie waar ook een kleine bar, retro game room (een hoekje met 4 oude consoles) en de toiletruimtes zich bevinden. Alle attracties in de hoofdlocatie zitten in één grote ruimte wat er wat knullig uitziet, maar ze zijn allemaal sfeervol aangekleed met attributen en acteurs die goed in hun rol blijven.

Er is goed rekening gehouden met de coronamaatregelen: mondkapjes zijn verplicht, er zijn tijdslots waarin je met een beperkt aantal personen binnen gelaten wordt en bij iedere attractie ontsmet je eerst je handen of draag je handschoenen. Dat mag de pret niet drukken; als je met een kettingzaag achterna wordt gezeten ren je evengoed wel.

De attracties in de hoofdlocatie zijn verdeeld in escape rooms (the Church en Pirates Adventure) en spookhuizen. BAKU is daar een origineel voorbeeld van, waarbij je al je zintuigen behalve je ogen gebruikt- maar eng wordt het geen moment, ik heb vooral gelachen. Spookhuis Screame Hotel heeft wel scares en is met aandacht ingericht, maar Writers Block springt er voor mij uit. Daar bleef ik na de eerste schrik achterom kijken! Vooral het concept en visuele aspecten in deze laatste vond ik gaaf.

The Seventh (een hut waarnaast moonshine brouwen, ook andere onfrisse praktijken plaatsvinden) en The Ride maken gebruik van frisse ideeën, maar zijn niet eng en de uitvoering komt niet tot zijn recht in de kleine opzet en korte duur van de attracties. Wie weet volgend jaar beter?

de razende reporter voor The Black Mermaid, waar je de piratenschat gaat stelen in Pirates Adventure
Het monster dat je welkom gromt in The Ride
Screame Hotel. Ga jij er naar binnen?

Scare Me was een leuk avondje uit, maar voor de echte scare-fanaat wellicht te lafjes en summier opgezet. Ik was op een rustig tempo ongeveer 3 uur zoet met alle attracties en retro game room, en dat was inclusief wachten op de tijdslots en een bezoekje aan de bar. Tickets zijn te koop in verschillende prijsklassen gebaseerd op hoeveel attracties je wilt bezoeken, met een minimum van 5 attracties. Ik vind de laagste toegangsprijs van 5 attracties met €22,95 eigenlijk al te duur voor alle 8 attracties bij elkaar, maar extra onkosten vanwege de corona maatregelen hebben daar vast mee te maken. Met een middagticket van €14,95 kun je naar de 3 leukste spookhuizen en dan ben je voor het avondeten weer thuis gezien de korte duur van de attracties. Dus als je toch in de buurt van Almere woont, zou ik daarvoor kiezen. Woon je op meer dan een half uur rijden van Almere, dan zou ik Scare Me aan je voorbij laten gaan.

Je kunt tickets kopen via de Scare Me website. Het evenement in Almere-Haven is elke vrijdag en zaterdag van 9 oktober tot 7 november te bezoeken.

Lees hier ons overzicht van alle Halloween-evenementen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie