Halloween 2020: 5x spannende activiteiten & griezelige spookhuizen

Het wordt een bijzonder jaar. Nee, het ís een bijzonder jaar en wordt een vreemd Halloween. Net als voorgaande jaren heb ik een lijst van Halloween-activiteiten opgesteld. Maar veel activiteiten en alle feesten zijn geannuleerd. Dankzij jullie tips hebben we nog behoorlijk wat gevonden!

De activiteiten op deze lijst gaan op het moment van schrijven door, maar houd de informatie van de desbetreffende organisaties in de gaten. Volg bij alle activiteiten de coronavoorschriften. Draag een De Nachtvlinders-mondkapje en denk aan je eigen gezondheid en die van anderen.

Gratis online Halloween-festival van De Nachtvlinders

Door de nieuwe corona-maatregelen zijn er wederom diverse evenementen geannuleerd, anderen zijn in overleg. Wij dragen alle evenementen een warm hart toe, hopen dat ze de moed niet verliezen en hun ideeën op een veilig tijdstip alsnog te kunnen uitvoeren.

Wij hebben besloten om een alternatief veilig online Halloween-festival te organiseren van 28 t/m 31 oktober: Hallowstream; 4 avonden met Halloween-activiteiten!

Underground Horror Festival

De Halloween Horror Show gaat helaas dit jaar niet door, één van de redenen is het gebrek aan nieuwe horrorfilms en alles dat wel uitkomt verschijnt direct op video-on-demand. Maar dankzij het Underground Horror Festival komt er op 31 oktober wél een horrornacht in acht filmhuizen.

Night of the Living Dead en Dr. Butcher staan op het programma in Filmhuis Den Haag, Forum Groningen, Louis Hartlooper Utrecht, Lab-1 Eindhoven, Stadschouwburg Velsen en de A4 Drive-In. Chassé Breda toont alleen de eerste titel.

Studio/K Amsterdam heeft recent deze films nog getoond en gaat daarom voor een alternatief programma met de films Blood Feast en Last House on Dead End.

Scare Me 10 Almere

Al voor de 10e keer organiseert Perry Mulder het Scare Me horrorevenement in Almere-Haven. In de loods worden dit keer maar liefst 8 attracties opgebouwd die elk vrijdag en zaterdag van 9 oktober tot 7 november zijn te bezoeken.

Scream Hotel: Na een lange reis kom je eindelijk aan bij je hotel, met koffer in je hand klop je aan bij het adres wat je had gekregen… Is dit wel het goede hotel? Voordat je je om kan draaien, gaat langzaam de deur open…
Writers Block
Wat doe je als je als schrijver verstrikt raakt in je eigen verhalen? Wat is echt en wat is fictie? Is je eigen realiteit de waarheid? En kom je ooit nog uit je eigen huis?
Kill It
“The wise-penny”… ja daar heb je wel eens van gehoord, maar dat circus is toch een mythe? Voordat je het weet ga jij samen met de circus directeur op jacht naar zijn CLOWNS!
BAKU
Is deze winkel bezocht door een draak of door BAKU zelf? Stap naar binnen zet je zintuigen op scherp en onderga wat er gebeurt! Slapen zal nooit meer hetzelfde zijn!
The Ride
Agnieszka…De naam dwaalt in je hoofd terwijl je dit kasteel binnen treed. Een monster heet je ‘hartelijk welkom’, althans je denkt dat hij dat bedoelt met dat gegrom.
The Seventh
Drankje halen bij de bar, of toch eens een kijkje brengen bij die hillbilly die je ziet schommelen op een schommelstoel. Moonshine, je hebt er wel van gehoord…
The Church
“Broeder Tuck? Nee die heb ik al een week niet gezien”.
Durf jij op zoek te gaan naar waar Broeder Tuck is gebleven met zijn speurtocht naar “De Heilige Graal”?
Pirates Adventure
Het schip “The Black Mermaid” is aangemeerd. Durf jij in opdracht van onze havenmeester aan boord te gaan van dit vervloekte schip? Het goud roept jou… 

Lees hier ons verslag.

The Breakout – Verkeerspark Assen

Heb je na oktober nog behoefte aan meer? Dan moet je 27 of 28 november naar Assen. In het oude, vervallen Verkeerspark Assen kun je meehelpen om de wereld te redden door op zoek te gaan naar een antivirus tegen de zombies. The Breakout is een interactieve theaterproductie boordevol game-elementen met een duur van 3 uur. De ervaring wordt neergezet door een fantastische cast van 45 acteurs. Zodra je op het terrein komt, kom je in een wereld terecht die is overspoelt door zombies. Meer informatie en tickets haal je hier.

Halloween in Pretparken

Ook wordt er in de verschillende pretparken uitbundig Halloween gevierd. Vaak met extra spookhuizen, scare-zones, aankleding en extra avondopeningen. Hierover schreven we natuurlijk ook een artikel: Halloween 2020 vier je in deze pretparken.

The Great Purge & The Maze Games – Halloween Groningen UITGESTELD TOT JANUARI

In de oude Suikerfabriek in Groningen vinden twee evenementen plaats.

The Maze Games: Jaren geleden zijn the Maze Games ontwikkeld door de Staat om de bevolking te onderdrukken. De Staat patrouilleert in busjes door de straten, niemand is veilig. Zij plukken mensen van de straat en verzamelen zo deelnemers voor the Maze Games. Zij zullen tegen elkaar strijden. Elk jaar worden the Games gehouden, niemand heeft het ooit overleefd. Wat er zich afspeeld in the Maze weet niemand. Legende vertelt dat de eerste vermoorde deelnemers ronddwalen in the Maze. Heb jij het in je om the Maze Games te winnen? (duur ongeveer 40 minuten)

The Great Purge: Het is het jaar 2045 en zoals elk jaar is de start van de jaarlijkse lockdown dichtbij. Je moet snel op zoek naar een veilige plek. Tijdens de jaarlijkse lockdown gebeuren de meest vreselijke dingen en worden alle criminele activiteiten gedoogd. The Great Purge is een interactieve horrortheaterproductie met angstaanjagende game-elementen met een duur van 3 uur. Met een professionele cast van 45 acteurs en 2 unieke locaties (je wordt met een busje naar een geheime plek gebracht), waan jij je in een ware horrorfilm.

The Great Purge (HalloweenGroningen)

Night Train Experience – Harderwijk (UITGESTELD TOT SEPTEMBER)

Welkom op de vervloekte Van Willem George Frederikkazerne. De kazerne waar Hendrik rond  het jaar 1800 een bloedstollende ontdekking deed. Iedereen die deze kazerne durft te betreden verdwijnt op gruwelijke wijze. Mensen spreken van bloedstollend kindergeschater, te horen op kilometers afstand. Ook horen kinderen in de nacht een treinlocomotief…

Niemand durft dit terrein te bezoeken – tot nu. Koop een ticket en waag je aan de horror van Gekke Fritz en zijn monsterachtige slachterijen. Houd je kaken op elkaar en stap in…

HorrorClinic – Arnhem UITGESTELD TOT MAART of APRIL

Handig, in Arnhem wordt een extra test laboratorium gebouwd! Zij hebben een vaccin tegen het virus dat zich over de wereld verspreid en jij bent het proefkonijn… Zuster Annica is klaar voor de volgende groep proefkonijnen. Door het kopen van een ticket ben je verzekerd van een doorloop door het testlab richting de ruimte waar je het vaccin krijgt. Probeer het mortuarium maar even over te slaan.. deze proefkonijnen hebben het niet gehaald….

De CobercoKliniek is geopend van 23 t/m 31 oktober op iedere vrijdag en zaterdag van 19:00 – 23:30. Tickets koop je hier. uitgesteld, meer info hier.

Boo at the Zoo & City – Emmen – AFGELAST

De voormalige dierentuin in het centrum van Emmen heeft nieuwe bewoners. Dit keer geen dieren, maar zombies, monsters, gedrochten en ander gespuis. Geloof je het niet? Op 14 t/m 17 oktober kun je het met eigen ogen zien! De tocht leidt gaat door en onder de oude dierentuin. Oh, en ook het nabijgelegen winkelcentrum heeft een probleem met de verschrikkelijke wezens. Tickets haal je hier.

Halloweenstad Zoetermeer

Van 29 tot 31 oktober noemt Zoetermeer zich dé Halloweenstad. Vorig jaar waren we aanwezig en dat leverde dit sfeerverslag op. Echter, op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het programma, begin komende week zal dit bekend worden.

Nikita Brantsen, Marketing Manager van Stadshart Zoetermeer “Dergelijke bezoekersaantallen zijn momenteel niet geoorloofd en moeten we voorkomen. We zijn daarom op zoek gegaan naar bijzondere en Halloweenstadwaardige alternatieven die Coronaproof zijn en waar minder publiek bij aanwezig is. Om alvast een tipje van de sluier te lichten; bezoekers kunnen vanuit hun eigen auto de stuipen op het lijf worden gejaagd. We komen binnenkort met meer informatie, maar we hopen dat mensen begrijpen dat ze niet massaal naar het Stadshart moeten komen. Om die reden gaan we ook werken met kaartverkoop. Maar wie een kaartje weet te bemachtigen kan rekenen op een Halloweenstad-waardig programma!” Houd de website dus in de gaten.

Tegelijkertijd (25 oktober / 1 november) vindt in Zoetermeer het Nederlands Thriller Festival plaats.

Gezelligheid in een snackbar in Zoetermeer | foto: Roy Poots

The Horror Experience Joure – AFGELAST

Update 3 okt: Dit evenement is ivm nieuwe coronamaatregelen toch afgelast.

Reacties en aanvullingen

Natuurlijk hebben we mogelijk wat gemist, laat het weten in de reacties. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw plannen en ervaringen!

Interessant artikel?

Plaats een reactie