The Walking Dead trakteert Comic-Con op trailer seizoen 3

The Walking Dead kon zijn fans op Comic-Con trakteren op een eerste echte trailer voor het derde seizoen van de reeks. Meteen kon het de fans ook meedelen dat dit derde seizoen, dat omwille van het grote succes uitgebreid werd naar 16 afleveringen, op 14 oktober van start zal gaan. Het seizoen wordt net als in het tweede seizoen in twee delen, van telkens 8 afleveringen, uitgezonden. Het tweede deel van het derde seizoen zal in februari 2013 van start gaan.

Ook voor de fans buiten Amerika was er goed nieuws. Fox International Channels kondigde aan dat het derde seizoen namelijk de dag na het Amerikaanse debuut internationaal van start gaat. Dat betekent dat in principe vanaf 15 oktober het derde seizoen bij ons via FOXlife te zien zal zijn (al wachten we natuurlijk nog op bevestiging van de zender).

Via de interviews en het panelgesprek met de fans zijn we terug wat meer informatie over het derde seizoen te weten gekomen. Zo zal de slogan van het derde seizoen “Fight the dead, fear the living” worden. De overlevenden onder leiding van Rick Grimes zullen in het derde seizoen onderdak vinden in een voormalige gevangenis. De groep heeft het gevoel dat de gevangenis een veilig toevluchtsoord kan zijn en ze zijn dan ook bereid om voor die plek te vechten en te sterven, mocht dit nodig zijn.

Op het einde van het tweede seizoen raakte Andrea afgescheiden van de rest van de groep en het leek alsof ze dood is. In werkelijkheid werd Andrea gered door een vrouw waarvan we in het derde seizoen zullen vernemen dat het Michonne was. Beide vrouwen worden elkaars beste vriendin, waarbij ze het voor elkaar opnemen en elkaar compleet vertrouwen. Dat is ook nodig, want ze komen terecht in het stadje Woodbury, dat in handen is van The Governor.

Er zullen in het derde seizoen dus twee verhalen verteld worden. Enerzijds het verhaal van Rick Grimes en zijn groepje overlevenden in de gevangenis. Daarbij maakt Rick duidelijk dat hij de leider is en dat er van democratie weinig sprake kan zijn. Bovendien neemt hij meer afstand van de groep omdat hij zijn zoontje wilt beschermen. Maar daarbij verliest hij geleidelijk aan zijn menselijkheid en zal hij leren dat ook hij anderen nodig heeft om te kunnen overleven. Daarnaast zullen we dus de gebeurtenissen in Woodbury volgen. In dit tweede verhaal leren we vooral de nieuwe personages Michonne en The Governor kennen.

Wie ook terugkeert in het derde seizoen is Merle, de man die in het eerste seizoen achtergelaten werd op het dak van een warenhuis en om zich te bevrijden zijn eigen hand moest afhakken. Zijn broer Daryl heeft zich ondertussen al een tijdje aangesloten bij het groepje van Rick Grimes en voelt zich daar ook steeds beter thuis. Vroeger werd hij altijd door broer Merle onder de duim gehouden, maar nu heeft Daryl het gevoel dat hij ergens echt nodig is, hij geapprecieerd wordt en een verschil kan maken. Deze gevoelens zullen door de terugkeer van Merle verdwijnen als sneeuw voor de zon.

In het derde seizoen zullen we tenslotte ook zien hoe Glenn langzaamaan van jongeman in het eerste seizoen is veranderd in een volwassen kerel. Hij wordt dan ook een echte man die probeert te doen wat hij zou moeten doen. Ondertussen ontstaat er ook een liefdesrelatie met Maggie. Zij zit nochtans na de verwoesting van de boerderij, waarbij ze een groot deel van haar familie verloor, in een defensieve houding. Ze beseft dan ook dat ze nog steeds meer familie heeft dan andere overlevenden, waardoor ze bereid is om alles te doen om haar inner circle te beschermen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “The Walking Dead trakteert Comic-Con op trailer seizoen 3”

  1. Ik kijk echt uit naar het komende seizoen! Het gedeelte met de gevangenis is tot nu toe mijn favoriete stuk uit de stripboeken. Wel jammer dat Tyreese en de gevangenen er niet in voor lijken te komen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie