Een eerste blik op het derde seizoen van The Walking Dead

Wie zal Rick Grimes en zijn groepje overlevenden het meeste moeten vrezen in het derde seizoen? The Walking Dead or the living? In het derde seizoen van de megapopulaire zombiereeks wordt namelijk het personage The Governor geïntroduceerd. En wie de comics reeds heeft gelezen, weet dat Rick en zijn aanhang zich best wat zorgen mogen maken.

In bovenstaande eerste foto van het personage zien we een gladde The Governor. Geen baardje, geen ooglapje, geen boeventronie zoals het personage uit de comics. Geen wonder, want de makers van de televisieserie willen het personage toch lichtjes aanpassen ten opzichte van de comics. In de comics is het namelijk meteen duidelijk dat er iets serieus schort met The Governor en dat hij eerder een bedreiging dan een zege voor Rick Grimes is. In de televisiereeks zal deze onthulling een tijdje langer op zich laten wachten. Daarom willen de makers in het derde seizoen eigenlijk twee verhalen door mekaar weven. We zullen zien hoe Rick Grimes en zijn groepje van overlevenden verder het land intrekt na de gebeurtenissen op de boerderij. Daarnaast krijgen we een blik op hoe The Governor zijn eigen wereldje van Woodbury probeert te creëren en veilig te houden.

Toch hoeven de fans van de comics niet te vrezen. Uiteindelijk is het echt wel de bedoeling dat The Governor in de televisiereeks een even grote klootzak wordt als in de comics. Volgens Robert Kirkman, de man verantwoordelijk voor de comics en een executive producer voor de televisiereeks, zullen de kijkers in The Governor een personage vinden die ze met plezier zullen haten en door wie ze zeker geëntertaind zullen worden, maar tegelijkertijd zullen ze toch ook wat schrik hebben van het personage. De makers willen het personage zeker niet soft maken, maar willen wel een complex en genuanceerd personage creëren die een zeer belangrijke rol zal spelen in het verdere verloop van het verhaal.

The Governor wordt vertolkt door de Britse acteur David Morrissey. Aanvankelijk wilden de makers zeer graag John Hawkes voor de rol, maar toen deze Deadwood-acteur weigerde, viel de keuze op State of Play-acteur Morrissey.

In het derde seizoen wordt ook een ander favoriet comic-personage geïntroduceerd in de reeks, namelijk Michonne. Zij is een sterke vrouw, mét zwaard, die zich al gauw een belangrijke medestander van Rick Grimes toont. Maar toch blijft er een waas van mysterie hangen rond haar verleden en waarom zo gedreven is in het vermoorden van zombies. De kijkers moeten hier niet meteen grote wijzigingen verwachten in de portrettering van de zwijgzame Michonne, maar toch zullen er kleine zaken aangepast worden. Zo zullen de kijkers sneller een beeld krijgen van Michonne dan dat de lezers deden en bovendien zal het ook enkele keren tot een coole clash komen met Andrea.

Voor de rol van Michonne werd Treme-actrice Danai Gurira gecast. Niet meteen de bekendste naam voor een belangrijke rol in het verhaal, maar volgens Robert Kirkman werd het productieteam omver geblazen toen de actrice auditie deed voor de rol. Het feit dat ze zowel ervaring had met fysieke als toneelprestaties sprak dan weer enorm in haar voordeel.

De makers beloven tenslotte ook dat het tempo in het derde seizoen een pak hoger zal liggen dan in het tweede seizoen. Ze hebben tijdens het tweede seizoen ondervonden dat de kijkers van de reeks gauw gefrustreerd raakten als een verhaal te lang uitgesponnen werd. Zelf vinden ze dan ook dat ze meer dan genoeg tijd hebben besteed aan de liefdesdriehoek tussen Rick, Lori en Shane, het vinden van een veilige plek en het leven op de gevonden boerderij. Ze weten dat het tijd is om nieuwe verhalen, nieuwe personages, nieuwe plekken te verkennen en het derde seizoen zal dan ook een compleet andere dynamiek hebben. Bovendien was alles tot nu toe eigenlijk nog maar een opwarmertje voor wat te komen staat. De lezers van de comics weten dan ook dat de beste, meest gruwelijke, meest adembenemende afleveringen hen nog te wachten staan.

Het derde seizoen van The Walking Dead gaat deze herfst van start in Amerika. De reeks wordt bij ons uitgezonden door FoxLife en deze zullen het derde seizoen redelijk snel na de uitzendingen in Amerika uitzenden. De dvd-box voor het tweede seizoen staat voorlopig bij ons nog gepland op eind juli, maar vermoedelijk wordt deze datum nog opgeschoven aangezien de box pas eind augustus in Amerika uitkomt.

The Cast Looks Ahead: Inside The Walking Dead

Dit bericht verscheen eerder op The TV-Files

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie