Nederhorror The Windmill Massacre in Amerikaanse bioscopen

windmill-imageXLrator Media heeft de distributierechten verworven voor The Windmill Massacre van regisseur Nick Jongerius. De Nederlandse horrorfilm wordt in oktober in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht op het genrelabel “MACABRE” van Xlrator Media, één van de snelst groeiende onafhankelijke filmdistributeurs in Amerika. The Windmill Massacre krijgt in Amerika een multi-platform release.
De wereldpremière van The Windmill Massacre vindt plaats op 29 augustus tijdens FrightFest Film Festival in Engeland, de Nederlandse première is op 24 september op het Nederlands Film Festival.

The Windmill Massacre is een origineel scenario geschreven door Suzy Quid en Chris W. Mitchell, gebaseerd op een idee van Nick Jongerius die hiermee zijn speelfilmdebuut als regisseur maakt.

Barry Gordon (CEO XLrator Media): “The Windmill Massacre is een fantastische film die nostalgische herinneringen oproept aan horrorklassiekers als Friday the 13th en The Nightmare on Elm Street, van de getalenteerde producers van Frankenstein’s Army. De film gaat het publiek ongetwijfeld de nodige schrikmomenten bezorgen tijdens Halloween dit jaar.”

Nick Jongerius (regisseur): “Mijn speelfilmdebuut maken met een internationale cast bestaande uit o.a. Noah Taylor en Charlotte Beaumont is een droom die werkelijkheid wordt. Dat de film nu ook in Amerika wordt uitgebracht door XLrator Media kan ik nog nauwelijks bevatten. Ik heb van het begin af aan voor ogen gehad dat de wereldberoemde Nederlandse windmolens een belangrijke rol in de film moesten spelen. Zelf heb ik altijd een fascinatie en gelijktijdig een soort onbestendige angst gehad voor windmolens. En ik kan je verzekeren dat je na het zien van The Windmill Massacre nooit meer hetzelfde tegen dit Nederlandse erfgoed aankijkt.”

Holland of Hel?

De Australische Jennifer (Charlotte Beaumont) belandt op de vlucht voor haar verleden in de Amsterdam. In haar wanhoop om aan de autoriteiten te ontkomen, sluit ze zich aan bij een groep toeristen die een bustour gaat maken langs de wereldberoemde Hollandse windmolens. Halverwege de tour strandt de bus met motorproblemen in the middle of nowhere. Samen met de andere toeristen aan boord is Jennifer veroordeeld om haar toevlucht te zoeken in een vervallen schuur naast een sinistere windmolen met een bloederig verleden.
Volgens de legende zou een duivel-aanbiddende molenaar zijn molen gevoed hebben met botten van weerloze slachtoffers. Als de medepassagiers een voor een beginnen te verdwijnen, beseft Jennifer dat ze allemaal iets met elkaar gemeen hebben.

De cast bestaat o.a. uit de Britse acteurs Noah Taylor (Game of Thrones, Almost Famous, Edge of Tomorrow), Charlotte Beaumont (Jupiter Ascending en de tv- serie Broadchurch), Patrick Baladi (Rush, The International), Adam Thomas Wright (The Physician, The Awakening) en Fiona Hampton (Kingsman The Secret Service). Daarnaast spelen de Japanse Tanroh Ishida (Gambit, The Railway Man) en Bart Klever (De Poel, Cop vs Killer) belangrijke rollen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie