Top 5: Nazi-zombiefilms

Nu we de officiële Dodenherdenking en Bevrijdingsdag (4 en 5 mei) hebben gevierd, kunnen we naast de vele oorlogsfilms en documentaires die op tv zijn, ook kijken naar de andere creatieve vrijheid dat het ons heeft opgeleverd: vermakelijke nazi-zombiefilms! Hier een top 5 met veel dood en verderf.

Dead Snow deel 1 & 2

Dead Snow is een Noorse (satirische) horrorfilm met een knipoog naar Evil Dead en Brain Dead.

Dead Snow (Trailer Originale)

Een groepje vrienden gaan naar een vakantiehuisje in de besneeuwde bergen van Øksfjord. Ze hebben het super gezellig en in de avond klopt een vreemde aan om even op te warmen en een kop koffie te drinken. De vreemde vertelt over de geschiedenis van de berg, dat het een hele belangrijke plek was voor de nazi-soldaten en dat dit dorp onder hun regime leefde. Tegen het einde van de oorlog pikte het dorp het niet meer en heeft met landbouwwerktuigen de soldaten afgeslacht, een klein groepje ontsnapte hieraan en vluchtte de bergen in. Het dorp vernam niks meer van ze en gelooft dat de soldaten zijn doodgevroren. Sindsdien is het niet meer pluis in het gebied. De vrienden lachen het weg en nemen het niet serieus. Als een van de vrienden in het huisje naar bier aan het zoeken is vindt hij een schatkist met gouden munten en laat een van de munten in zijn broekzak glijden… dat had hij beter niet kunnen doen! Door deze actie van hem moeten de vrienden vechten voor hun leven… tegen nazi-zombies.

Dead Snow 2: Red vs Dead - Official Trailer

In het tweede deel, Dead Snow: Red vs. Dead, volgen hier de overlevende van het eerste deel en hij moet het opnemen tegen een groter leger aan nazi-zombies. Gelukkig krijgt hij hulp van een Amerikaanse (pro’s) bende genaamd de zombie squad. Ze wekken een groep Russische doden en met dat is alles gereed voor een grote confrontatie.

Frankenstein’s Army

Frankenstein's Army Official Trailer #1 (2013) - World War II Horror Movie HD

Tegen het einde van de tweede wereldoorlog vinden Russische soldaten die doorstromen naar Oost-Duitsland een geheim nazilabratorium. Hier is het begonnen met experimenteren met het behulp van de dagboeken van ene Dr. Victor Frankenstein. De wetenschappers in het lab hebben het werk van deze legendarische dokter gebruikt om een leger van supersoldaten in elkaar te flansen, door lichaamsdelen van hun gevallen kameraden te gebruiken. Het is een gruwelijke laatste list en hoop van de wanhopige Adolf Hitler om van een nederlaag te ontsnappen.

Leuk feitje: geregisseerd door Richard Raaphorst. Een Nederlandse regisseur. Lees onze recensie hier.

Outpost

De mysterieuze zakenman Hunt huurt de ex-marinier D.C. in om samen met een team naar een onbewoonde plek te reizen voor een simpele missie. Het team moet een klein klusje opknappen in een oude, verlaten bunker. Een opdracht dat in het eerste opzicht zeer makkelijk. Maar eenmaal in de bunker ontdekken D.C. en zijn mannen dat in de Tweede Wereldoorlog gruwelijke experimenten zijn gedaan in deze oude bunker. Als de mannen dan plotseling een overlevende vinden, komen ze er langzaam maar zeker achter dat er iets goed mis is en de heren in groot gevaar zijn.

Outpost heeft nog twee delen hierna uitgebracht. Outpost: Black Sun in 2012 (recensie) en een prequel in 2013, Outpost: Rise of the Spetsnaz (recensie)

Blood Creek

Blood Creek (2009 Movie) Trailer

Een Duitse familie woont ten tijde van de opkomst van de nazi’s in Maryland (VS). De familie is bezig met het occultisme en geloven dat ze door een runensteen veroudering kunnen tegen gaan, maar ook onsterfelijk kunnen worden.

Terug naar het heden, Evan staat plots voor de deur bij zijn broer, hij was twee jaar spoorloos verdwenen. Nu wil hij samen met zijn broer wraak nemen op de Duitse familie die hem zo lang hebben vast gehouden in een metalen container. Daarnaast tapten ze zijn bloed af. De familie was al die jaren in een proces om onsterfelijk te worden en dat willen de broers dus tegen gaan.

Overlord

OVERLORD (2018)- Official Trailer - Paramount Pictures

De dag voor D-day wordt een groepje Amerikaanse soldaten gestuurd om een Duitse radiotoren te vernietigen. Hun vliegtuig wordt neergeschoten en slechts vier soldaten overleven de ramp. Ze worden geholpen door een Franse vrouw genaamd Chloë die met haar broertje en haar tante in het dorp leeft. In de buurt van het dorp komen de soldaten erachter dat daar hele rare dingen gebeuren (lees: experimenten). De soldaten vechten tegen de Nazi’s , maar er zijn nog ergere dingen daar… zombies… Nazi-zombies. Lees hier onze recensie.

Welke nazi-zombiefilms behoren tot jouw favorieten? Laat het ons weten

Interessant artikel?

1 gedachte over “Top 5: Nazi-zombiefilms”

  1. Outpost en Blood Creek ken ik (nog) niet. De anderen heb ik zelf ook. Daarvan vind ik Frankenstein’s Army eigenlijk wel de leukste.
    Verder is Iron Sky (de eerste) een favoriete film over Nazis van mij, helaas wel zonder zombies.

    Beantwoorden

Plaats een reactie