Vier Kerstmis met Horrify & Aquaman als weerwolf?

Wolves (David Hayter, 2014)

Stel je voor: je hebt het eindelijk gemaakt met het meisje van je dromen, maar wanneer puntje bij paaltje komt, verander je opeens in een monster. De volgende dag wordt je wakker, badend in het bloed van je ouders. Zo komt Cayden erachter dat hij eigenlijk een weerwolf is. Hij slaat op de vlucht, denkend dat hij zijn ouders vermoord heeft. Maar is dat wel zo? Wanneer hij aankomt in het dorpje Lupine Ridge ontmoet hij meer van zijn soortgenoten, waar de gewelddadige Connor de leider van is (gespeeld door niemand minder dan Jason Momoa! Je weet wel, Aquaman).

Over Wolves zijn al veel vergelijkingen gemaakt met Twilight: pubers, bovennatuurlijke wezens, dramatische romantische verhoudingen… Maar David Hayter (van onder andere X-Men en Watchmen) weet te verrassen met een originele plotlijn en boeiende personages. En uiteraard is het ook niet verkeerd om Jason Momoa in actie te zien, al is het dit keer als bloeddorstige weerwolf in plaats van de held van Atlantis. .

Kerst met een horrortintje

Ben je al die zoetsappige kerstfilms ook zo zat? Dan ga je toch lekker horrorfilms kijken! En laat het nou net zo zijn dat Horrify een paar lekker nare kersthorrorfilms online gaat gooien.

Rare Exports: A Christmas Tale (Jalmari Helander, 2010)

De kerstman die al die Coca-Cola reclames aan je voorschotelt, is één grote leugen. In werkelijkheid is de Kerstman helemaal niet zo lief, en Rare Exports getuigt dat. Bij een archeologische opgraving, ver in de Finse bergen, wordt de ware Kerstman ontdekt. En dan verdwijnen er één voor één kinderen in het nabijgelegen dorpje. Een vader en zoon proberen de kwaadaardige Kerstman te stoppen, maar moeten het dan opnemen tegen zijn niet-zo-lieftallige elfjes. Rare Exports: A Christmas Tale is nu te zien bij Horrify.

Jack Frost (Michael Cooney, 1997)

Niet te verwarren met Jack Frost (1998) met Michael Keaton! Dit is allesbehalve een gezellige familiefilm. Na een freaky ongeluk waar wat chemisch materiaal bij betrokken was, muteert de seriemoordenaar Jack Frost in een sneeuwpop. Een moordende, verkrachtende sneeuwpop. Hij gebruikt zijn nieuwe gedaante om wraak te nemen op de politieagent die hem had gearresteerd. Jack Frost is nu te zien bij Horrify.

The Gingerdead Man (Charles Band, 2005)

Een tot de doodstraf veroordeelde moordenaar keert terug als moordend gemberkoekje en is uit op wraak (ik zie hier een thema). Een rol die Gary Busey klaarblijkelijk op het lijf geschreven staat. Het plot alleen al klinkt super bizar, en dat is precies wat het nou zo leuk maakt. Neem de film niet al te serieus en je hebt gegarandeerd een hilarische filmavond. The Gingerdead Man is te zien bij Horrify.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Vier Kerstmis met Horrify & Aquaman als weerwolf?”

  1. Ben groot fan van horrorfilms maar toch trekt Horrify en t aanbod me nog niet zo. Denk dat ook het abonnementsgeld te hoog is. Op Netflix en Videoland zijn er ook genoeg te vinden. Het zelfde bedrag qua abonnementsgeld doet mij dan toch kiezen voor Videoland.

    Beantwoorden

Plaats een reactie