‘World of Darkness’, bekend van ‘Vampire the Masquerade’, krijgt nieuwe uitgever voor tabletop games

De World of Darkness is voor vele horrorfans, vooral diegene die ook veel van tabletop games houden, een echt begrip. Deze overkoepelende horror setting is vooral bekend vanwege het zeer populaire Vampire the Masquerade en Werewolf: the Apocalypse, maar er zijn verder een zeer groot aantal settings en verhalen die zich in deze wereld afspelen. Dit alles ‘transmediaal’ verspreid zoals dat mooi heet. Er zijn videogames, boeken, tabletop role-playing games en er was in de jaren ’90 zelfs een Vampire tv-serie genaamd Kindred The Embraced.

Afgelopen donderdag liet Paradox Interactive via een persbericht en via de World of Darkness website weten dat de nieuwe tabletop supplementen voortaan gepubliceerd gaan worden door Renegade Game Studios. Verder gaat de ‘core creative development’ nu in-house plaatsvinden onder de leiding van Justin Achilli. Achilli begon ooit in 1995 bij White Wolf als co-auteur en is sindsdien alleen nog maar bezig geweest met het World of Darkness ‘merk’ en alles dat daaromheen komt kijken. In eigen woorden zullen er nu sneller en betere supplementen komen voor Vampire: the Masquerade 5th edition alsook voor alle andere World of Darkness titels.

Om dit alles te vieren zal er een gratis supplement voor Vampire: the Masquerade beschikbaar komen in december met o.a. extra clans waar spelers hun tanden in kunnen zetten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie