Komt het ‘World of Darkness’ universum binnenkort naar film en TV?

Eerder deze maand meldde entertainment website Variety dat er misschien wel een heus World of Darkness film- en TV-universum aan zit te komen. Schrijvers- en producenten Eric Heisserer en Christine Boylan hebben via hun productiebedrijf Hivemind (o.a. The Witcher) een deal gesloten met gamesuitgever Paradox Interactive. Het duo zou zich klaar gaan maken om het grimmige World of Darkness universum naar het kleine en grote scherm te brengen.

Voor het meest populaire stukje van deze horrorfranchise, Vampire: The Masquerade, is in de jaren negentig al eens een poging gedaan om een TV-serie op te zetten. Kindred: The Embraced heeft jammer genoeg slechts één seizoen gehad. Helaas was de beslissing de serie niet te verlengen grotendeels gemaakt omdat hoofdrolspeler Mark Frankel vroegtijdig stierf. Frankel speelde de charismatische Julian Luna, de clan Ventrue vampier ‘prince’ van San Francisco.

Hopelijk krijgen we nu dus weer een nieuwe poging voor een serie of filmreeks van Vampire of misschien wel een andere franchise uit de bodemloze put aan monster- en horrorinspiratie die de World of Darkness te bieden heeft. Zelf twijfel ik nog of er iets van de grond af gaat komen. De IP heeft een gigantische geschiedenis van gecancelde en uitgestelde projecten en de meest recente videogame inbreng Werewolf: The Apocalypse – Earthblood was ook om te huilen, en dan bedoel ik niet naar de maan zoals een wolf dat graag doet.

Heisserer en Boylan hebben best een goede reputatie in het vak. Echter ze hebben het voor zover ik heb gelezen ook erg druk met onder andere hun Witcher-projecten en de Netflix-serie Shadow and Bone. Jason Brown van Hivemind heeft er wel vertrouwen in. Hij zei nog het volgende over de plannen:

“Eric and Christine are among the most extraordinary creators working today. They’re also gamers who have played in WOD since it began. It’s a rare opportunity when the connection between storyteller and story runs this deep, and that is the alchemy which has led to many of our favorite and most culturally resonant franchises.”Jason Brown – Hivemind via Variety

Ik heb het voor De Nachtvlinders al vaak genoeg over de World of Darkness gehad. Deze franchise over monsters die tussen de gewone mensen leven in de moderne tijd is ooit begonnen als tabletop role-playing game en heeft tegenwoordig miljoenen fans wereldwijd. En dat verdient het ook! De franchise is zeer cool en interessant genoeg dat het zich fantastisch leent voor een serie of filmreeks. Maar gaat dit ooit gebeuren en wordt dat dan kwalitatief goed? We zullen het zien.

Wat vind jij van dit nieuws? Babbel mee op Discord!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Komt het ‘World of Darkness’ universum binnenkort naar film en TV?”

  1. Ik ben benieuwd. Wel echt het idee dat World of Darkness nu in goede handen is. Het is in de tijd van de overname door CCP niet echt veel beter geworden, ze hadden grootste plannen met een MMO (volgens mij op de EVE Engine), maar veel kwam er niet van terecht. Nu Paradox de boel heeft overgenomen, lijkt het alsof er weer veel energie in die wereld zit.

    Beantwoorden

Plaats een reactie