Zombie-romance ‘Warm Bodies’ wordt tv-serie

Horror en romantiek, een uitermate lastige combinatie. Er zijn pogingen gedaan die vooral tot het young-adult genre hebben geleid. Eén boek waarbij ik persoonlijk vond dat het goed is gelukt is Warm Bodies van Isaac Marion (in het Nederlands verschenen als Mr. Zombie).

In 2013 verscheen de verfilming van het boek door regisseur Jonathan Levine. Nu moet ik zeggen dat ik de film vermakelijk vond, maar niet zo geslaagd als het boek zelf.

Een klein beetje enthousiast werd is van de aankondiging dat er wordt gekeken naar een tv-serie van Warm Bodies bij Lionsgate. Echter, het lijkt er op dat ook dit project wordt getrokken door regisseur Jonathan Levine en zal voortborduren op het succes van de film (opbrengst van $117 miljoen ten opzichte van $35 miljoen productiekosten).
Dit hoeft geen slecht nieuws te zijn, maar ik ben wel heel benieuwd welke richting deze serie dan zal opgaan.

Meerdere Warm Bodies-boeken

Na het succes van Warm Bodies in 2011 en mogelijk door het verkopen van de rechten van de verfilming, schreef Isaac Marion door. In 2013 verscheen het tweede boek The New Hunger, dat terugblikt op het ontstaan van de zombie-apocalypse. Het verhaal kreeg een vervolg in 2017 met The Burning World met de focus op wederopbouw en in december verscheen het slot van de serie: In The Living vecht ‘R’ met het monster dat hij was VOORDAT het zombievirus hem trof.
Warm Bodies - engelse boeken
Ook ik was niet bekend met deze boeken, ze zijn in tegenstelling tot het eerste deel niet in het Nederlands verschenen. Dat biedt natuurlijk wel genoeg input voor een tv-serie als vervolg op de film. De schrijver zegt daarover: “Voor wie bang is dat de Warm Bodies tv-serie de boeken negeert of dat ik niet betrokken ben, ik ben aangehaakt en kan zeggen dat het veelbelovend klinkt voor de fans van het verhaal dat ik schreef.”
Wat denken jullie?

Als je de boeken van Isaac Marion via deze link bij Bol.com koopt, steun je De Nachtvlinders en het kost jouw niks extra. Dank je wel!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie