Zombieland 2 waarschijnlijk geen film, maar een tv-serie

Zombieland was in 2009 een onverwacht succes, dat er vrij snel een vervolg in 3D werd aangekondigd was eigenlijk geen verrassing. Maar nu bijna twee jaar later lijkt het er op dat Columbia Pictures geen groenlicht zal geven voor een tweede film. Dit is goed nieuws, want in plaats van een film wordt er gewerkt aan een tv-serie!

zombieland (2009)En eigenlijk was Zombieland altijd al bedoeld voor televisie, zo zitten er in de film nog een aantal overblijfselen van het plan voor een serie. ‘Zombie Kill of the Week’ zou in iedere aflevering terug komen en de film heeft eigenlijk geen echt einde, vertelde Zombieland scriptschrijver Rhett Reese tegenover MTV.

De keuze om het vervolg nu als serie uit te werken heeft te maken met de hogere salariskosten van de acteurs, maar krijgt natuurlijk een steuntje in de rug door de populariteit van een andere zombieserie.

Ook de serie Zombieland wordt geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick, de afleveringen van 30 minuten worden geproduceerd door een samenwerking van Fox en Sony Pictures Television. Of Jesse Eisenberg, Emma Stone en Woody Harrelson de hoofdrol spelen zullen spelen in de serie lijkt logisch, maar staat niet vast. Als alle partijen tevreden zijn met de uitwerking, komen de filmplannen voor Zombieland 2 officieel te vervallen en kunnen we volgens Hollywood Reporter Zombieland de serie in 2012-2013 op de buis verwachten.


Lees meer over , of geef hieronder je mening.
11 Reacties
 1. Filip Aelbrecht zegt

  Tof, want vond ik eigenlijk best één van de leukste zombiefilms van de afgelopen jaren. En in de vorm van een TV-serie kan het nog leuker worden. Maar hopelijk wel met Woody, Jessie en Emma.

 2. Frank Mulder zegt

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem ‘meh’ vond, maar nu begrijp ik ook waarom: het had een serie moeten zijn, dan was hij nog beter geweest. Ik ben dus vóór!

 3. Nils Masselink zegt

  Hmmmm… ik weet niet of mensen zitten te wachten op nog een zombie tv serie. Ben benieuwd hoe het uitgewerkt gaat worden.

  1. Frank Mulder zegt

   Het is ook niet nog een zombieserie, het is een zombiekomedieserie. 😉

 4. Nils Masselink zegt

  Ik vind het wel leuk hoor! 🙂
  Ik vond het idee van Zombieland leuker dan de daadwerkelijke uitwerking. Dus een serie juich ik toe! Met of zonder bestaande acteurs uit de film.

 5. Johan zegt

  Ik ben benieuwd of alle acteurs mee gaan doen. Stone en Eisenberg doen de ene na de andere film tegenwoordig. Heb er niets op tegen om Stone elke week te zien op tv 😉

 6. Max zegt

  Ik vond de humor in de film briljant, heerlijk droog.

  Dit lijkt me een erg leuke serie ^^

 7. Sjors zegt

  Een half uur is wel kort, maar ik vind Zombieland erg gaaf, dus een vervolg – in welke vorm dan ook – juich ik toe.

  1. Frank Mulder zegt

   13x een half uur is nog altijd veel meer dan 100 minuten 😉 inkoppertje, sorry.

   1. Sjors zegt

    Ja 😛 Ik bedoel natuurlijk dat afleveringen van dertig minuten wel erg kort zijn. Ik kijk liever langere afleveringen. Ook als dat zou betekenen dat er dan minder afleveringen zijn.

 8. Dwinzz zegt

  Dan kijk je er twee achter elkaar 😛

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.