De zombies en verhaal van de World War Z verfilming

zombiepoppenHet boek van Max Brooks, World War Z, is een bundeling van verhalen die plaatsvinden na de grote zombie-apocalyps. Hoe producent/acteur Brad Pitt en regisseur Marc Forster dit op het witte doek zouden brengen was dan ook lang onduidelijk, maar inmiddels zijn de details van het script (J. Michael Straczynski and Matthew Michael Carnahan) naar buiten gekomen.

Het verhaal draait om Gerry Lane (Brad Pitt), vertegenwoordiger/journalist van de Verenigde Naties, die de wereld afreist om overlevenden van deze zombie-pandemie te interviewen. Er woedt een stijd tegen de klok om het groeiende leger aan zombies een halt toe te roepen, maar ze werpen hele legers en overheden zonder moeite omver en de mensheid dreigt te decimeren.

In eerdere foto’s van de opnames in Malta zagen we wel veel mensen, maar zombies kwamen daar niet in beeld. Op dit moment vinden er opnames plaats in Glasgow en zijn de eerste zombies gesignaleerd. De eerste foto toont zombiepoppen, de tweede toont een zombie in ‘levende lijve’.

Bij de opnames in Glasgow ging het één en ander mis, bij een scene waar een grote groep figuranten moest vluchten voor zombies, viel een flink aantal gewonden.
world war z zombie

World War Z zal in december 2012 klaar moeten zijn voor de bioscopen.

Interessant artikel?

2 gedachten over “De zombies en verhaal van de World War Z verfilming”

Plaats een reactie