Zombies zijn terug: Modern Warfare 3’s meest huiveringwekkende modus ooit

Call of Duty Modern Warfare 3 staat voor de deur en ook deze iteratie heeft een zombie-modus. Ontwikkelaar Treyarch heeft ons op een lekkere, duistere trailer getrakteerd. Cinematisch, dat dan weer wel. Verwacht dus nog geen gameplay.

Zombie-modus
Zombies in een schietspel, maken ze wel schijn van kans?

De zombie-modus in Call of Duty (CoD) bestaat al sinds CoD World at War uit 2008. Waar het allemaal begon met drie kamers en wat schuifelende poppetjes, is het ondertussen uitgegroeid tot bijna een heuse campagne. Je kunt het alleen spelen, online met maximum vier spelers of in een lokaal netwerk in co-op met 4 spelers in de zgn. ‘split screen’. Daarbij krijgt elke speler een gelijk deel van het spelscherm. De spelmodus was zeer populair bij zijn uitgave. En dat is alleen maar sterker geworden als je ziet wat Treyarch ervan gemaakt heeft. Kijk zelf maar:

Modern Warfare III - Official Zombies Reveal Cinematic Trailer

Doel van de zombie-modus

Het doel van de zombie-modus is nog wel onveranderd gebleven. De speler moet eindeloze golven van aanvallende zombies overleven in verscheidene rondes. Het slachten van deze zombies levert punten op. Daarmee kan de speler wapens, munitie en gereedschap zoals mijnen en handgranaten aanschaffen. Die hangen verspreid in verschillende ruimtes, waar ze aan de muren te koop hangen.

De zombies daarentegen zijn wel iets anders van origine. Het is de eerste keer dat de zombies naar een Modern Warfare-game komen. Blijkbaar moeten ze ook een beetje anders ingevuld worden. Zo zijn de zombies voortaan een vorm van bioterrorisme, met dank aan Victor Zakhaev, de badguy uit Call of Duty: Warzone. Gelukkig is er nog een speciale unit, met onder andere Soap en Ghost, die expert-zombies-uitroeiers zijn. Zombies in Modern Warfare 3 moet volgens Activision een ‘open-world, player-versus-enviroment, extraction survival experience‘ worden. Als dat maar goed komt. Want teveel van alles willen, daar is nog nooit iets goeds van gekomen.

Call of Duty Modern Warfare 3 komt op 10 november uit op PC (Battlenet en Steam), PS4 en 5 en Xbox One en Series X|S en de pre-orders zijn nu live.

Interessant artikel?

Plaats een reactie