3D en horrorfilms?

Na Avatar 3D moet het tot iedereen zijn doorgedrongen, 3D films zullen de standaard worden en natuurlijk geldt dit ook voor het horrorgenre. Waar sommige horrorfilms vooral vermakelijk waren, kan de komst van 3d er een bijzondere wending aan geven.

Gremlins 3d

Dé kersttitel bij uitstek wordt mogelijk door de komst van 3d afgestoft en vervolgd, volgens diverse geruchten zullen de Gremlins terugkomen. De films uit 1984 en 1990 werden toen nog geheel met poppen gemaakt.De Mogwai en de Gremins zijn met uitstek geschikt voor een 3d vervolg, laten we hopen dat het géén remake wordt! Vooralsnog zijn het slechts geruchten.

3D, Gore en kotszakjes?

Binnenkort Piranha 3d in de bioscopen, een remake van een Jaws-parodie uit 1978. Door een aardbeving scheurt de zeebodem open en kunnen prehistorische reuzen piranha’s ontsnappen. Behalve dat de filmbelevenis een stuk enger wordt, komt ook de gore wel erg dichtbij. Want wat doet je maag met bier, popcorn en deze beelden in 3d? We wachten met spanning af.

Nederlandse 3d-films?

Voor de eerste Nederlandse 3d-film moeten we nog even wachten. Dick Maas dacht na om de horrorfilm Sint in 3d uit te brengen, maar zo schrijft hij op facebook: Dat het Filmfonds geen extra geld ter beschikking wil stellen (geen prioriteit) komt niet als een surprise. Die worden waarschijnlijk pas wakker als de hype voorbij is. Maar dat ook de Nederlandse Bioscoopexploitanten niet geinteresseerd zijn in SINT in 3D, dat maakt Sint wel erg verdrietig.

Overigens is inmiddels bekend dat Huub Stapel de rol van de moordlustige Sint zal spelen.

Nog meer 3d:

Saw VII, Ghostbusters 3, Halloween III, Zombieland 2, Swampthing, Clash of the Titans remake, Hellraiser remake, Puppetmaster remake en vele anderen, allemaal komen ze in 3d. Er zal misschien soms nog een film terugstappen naar platbeeld als de extra kosten niet gedekt kunnen worden. Het is duidelijk, 3d is de nieuwe standaard.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie