Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Op 31 oktober is het Halloween, maar velen kiezen er voor om het weekend van 28-30 oktober los te gaan. De meeste evenementen vinden dan ook op zaterdagavond 29 oktober plaats. Hoog tijd dus om jouw Halloweenkostuum uit de kast te trekken.
Heb je nog geen idee? In samenwerking met webshop Funidelia helpen we je op weg met deze 5 ideeën:

Horror Clowns

Laten we eerlijk zijn, mensen die niet als clown verkleed in Almere, Rotterdam of waar ook in Nederland willekeurige, onschuldige mensen de stuipen op het lijf jagen zijn niet grappig, maar ronduit zielig.

horrorclown masker

Dat is natuurlijk geen reden om niet meer als clown naar een Halloweenparty te gaan. Wellicht is de horrorclown wel het populairste kostuum van dit jaar. En er is een ruime keuze aan clowns maskers.
Al is het maar omdat er volgend jaar een nieuwe verfilming uit komt van Stephen King’s IT, waarin natuurlijk de allerbekendste horrorclown zit: Pennywise. Ik denk dat menigeen als kind door de rol van Tim Curry coulrofobie (= angst voor clowns) heeft ontwikkeld. Of Bill Skarsgård als de nieuwe Pennywise ook zo’n schade aanricht zien we eind 2017.

Ook The Joker uit de Batman-reeks wordt graag aangegrepen als horrorclown voor feestjes. Maar ga je dan als de Suicide Squad-versie gespeeld door Jared Leto, kies je voor de vertolking van Heath Ledger in The Dark Knight of laat jij je inspireren door Jack Nicholson in de Batman-film van 1989?

Dierenmaskers

Halloween is voor sommigen misschien de reden om de beest in zich los te laten. Helaas is het pas 4 november weer volle maan, dus zul je niet uit jezelf een weerwolf worden. Dit weerwolfmasker is daarbij jouw redding:

60305 Werewolf Ani-Motion™ Mask

In monsterhorror spelen vele dieren de hoofdrol, de haai uit Jaws is daarin misschien wel de bekendste hoofdrolspeler. Of wie heeft er geen nachtmerries gehad van de spinnen uit Arachnaphobia uit 1990? Krokodillen en slangen zijn veelgevraagd monsters, maar ook schapen (Black Sheep (2006) of bevers (Zombeavers 2014) kunnen flink wat horror aanrichten.
Misschien is er wel een regel “Hoe schattiger, des te gevaarlijker”? Want Gizmo uit Gremlins is toch wel het schattigste wezentje ooit? Qua dierenmaskers is er enorm veel keuze; een horrorkonijn, een zombiepaard, een overhitte eend, nijlpaard, naakte Sphynx kat of als zwart schaap om er maar een paar te noemen.

Horror Iconen

Masker Freddy Krueger

Jason Voorhees, Ghostface, Pinhead, Gremlins, Chucky, Leatherface, Michael Myers, Dracula, het horrorgenre heeft zo veel iconen voortgebracht die jouw kunnen helpen met de inspiratie voor het jaarlijkse kostuumbal.

Een paar weken geleden was acteur Robert Englund op de Comic Con Amsterdam, daar sprak hij over zijn vertolking van Frederick Charles Krueger in de A Nightmare on Elm Street-filmreeks van de vorig jaar overleden horrorregisseur Wes Craven. Englund liet bijvoorbeeld weten dat New Nightmare, A Nightmare on Elm Street 7 misschien wel zijn favoriete deel is uit de reeks rond Freddy Krueger, vooral omdat hij merkte dat de regisseur deze film echt voor de fans heeft gemaakt.

Het voordeel van het verkleden als dit horroricoon is natuurlijk dat je niet net zoals de acteur uren in de make-up hoeft te zitten. Met een Freddy Krueger-masker ben je redelijk snel klaar. Maar minstens zo belangrijk zijn in dit geval de klauwen, in de zeven films zijn deze nogal eens van details gewisseld.

Geen masker? Make-up!

Natuurlijk vindt niet iedereen het fijn om het hele Halloween met een masker op rond te lopen. Het is warm, drinkt lastig en hoe moet je de zojuist gevonden liefde van je leven zoenen?
In dat geval kun met make-up nog behoorlijk fatsoenlijk op het verkleedfeest aankomen, een combinatie van make-up met protheses doet wonderen.

Halloween Make-Up

Protheses heb je in vele soorten en maten. Denk goed na over jouw plan voor je deze aanschaft. Een populair Halloween-outfit is een soort van duivel, lekker makkelijk lijm je twee hoorntjes op je voorhoofd en daarna schmink je de rest van jouw gezicht in een duivelse kleur. Je zult vast niet de enige zijn op het feest.
Een moeilijkere, maar wel originelere keuze is het slachtoffer uit een horrorfilm. Je speelt volledig jezelf, maar ziet er compleet gebroken uit. Ben je aangevallen door een moordenaar, dier, robot of zombie en zit het wapen nog in de wond? Of is de wond al gaan rotten en verander je langzaam in een zombie?

Het aanbrengen van protheses vergt ook veel geduld, maak de huid goed schoon en volg de instructie op de verpakking van de lijm. Vermijd ook de bewegelijke plekken in jouw gezicht, hier is de kans groter dat de protheses er af vallen. Daarna werk je eerst de randen bij met halloween make-up en vervolgens breng je de rest van jouw gezicht in stijl. Het is wel leuk om het resultaat vervolgens af te maken met een neptanden en -bloed.

Pompoenen

pompoen masker halloween

Als je aan Halloween denkt, denk je aan de grote oranje vrucht Pompoen. De vrucht vindt zijn oorsprong in Midden-Amerika en is in oktober klaar voor de teelt. Toen iemand op het idee kwam om na het leeghalen een kaarsje in de pompoen te zetten, werd het al snel opgenomen in de Halloween-traditie. In 1988 kwam de film Pumpkinhead uit, waarin Tom Woodruff Jr. het monster met het pompoenhoofd speelde. En ook komen pompoenen met enige regelmaat voor in andere halloweenfilms. Toch zie je eigenlijk niet heel vaak iemand verkleed als pumpkinhead. De film krijgt volgend jaar zelfs een reboot, dus wees de hype voor en laat je op dit karakter inspireren:

Het kostuum kun je afmaken met plukken stro uit armen, nek en benen. Al is het ook handig om iets vergelijkbaars van plastic te pakken, stro wil nog wel eens flink gaan jeuken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie