Alligators tijdens een prison break in ‘The Flood’

2023 blijkt steeds meer hét jaar van de grote zeemonsters te gaan worden. Eerder deze week kondigden we al de trailers van The Black Demon en The Meg 2: The Trench aan. Maar er staat nóg een monsterfilm op de planning voor 2023, namelijk The Flood. Dit keer gaat het niet om een gigantische haai, maar staan alligators in de spotlight.

Alligators zijn – na haaien – een van de meest gebruikte dieren in horrorfilms. Van Rogue (2007), tot Crawl (2019) en van Black Water (2007) tot Primeval (2007). Wat een alligator kan, wat een haai niet kan, is natuurlijk op het land net zo dodelijk zijn als in het water. Het maakt ze als dreigend dieren misschien nog wel angstaanjagender dan haaien. In The Flood zal het overigens niet een groepje toeristen of journalisten zijn, die te maken krijgen met de grote reptielen…

Alligators in de gevangenis

In The Flood gaat een groep gevangenen de uitdaging aan om, tijdens een gevaarlijke storm, te ontsnappen uit een gevangenis in de Verenigde Staten. Deze poging wordt echter ruw verstoord door de komst van een groep dodelijke alligators die het leven van de groep gevangen én de aanwezige bewakers flink zuur maken.

De regie is in handen van Brandon Slagle en de hoofdrollen zijn neergelegd voor Nicky Whelan (bekend van o.a. Halloween II (2009) en Maneater (2022) – die laatste is, je raadt het al, ook weer een haaienhorror) en voor Casper van Dien (bekend van o.a. Starship Troopers (1997) en Sleepy Hollow (1999)).

Er is nog geen trailer gearriveerd, maar we hopen natuurlijk dat die snel gaat komen. Er wordt nu aangekondigd dat de film al op 14 juli in bioscopen (en streamingdiensten) verschijnt. Of dat ook geldt voor Nederlandse bioscopen en in Nederland beschikbare streamingdiensten is nog niet bekend gemaakt. We houden het in ieder geval in de gaten voor jullie!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie