Anaconda uit 1997 krijgt remake

De horrorfilm Anaconda uit 1997 wordt opnieuw verfilmd. Dat meldt The Hollywood Reporter. Sony’s Columbia Pictures wil de klassieke cult-film in een nieuw modern jasje hijsen. Aangewezen persoon voor het script is Evan Daugherty, die eerder al het script voor Tomb Raider en Snow White and the Huntsman verzorgde.

Filmposter van Anaconda (1997)

Een regisseur of producent is nog niet bekend. Wel heeft Columbia laten weten van deze film een ‘big budget production’ te willen maken. Zoals The Meg die op 8 augustus vorig jaar verscheen (die waarschijnlijk ook een vervolg krijgt). Hier stond de enorme prehistorische megalodon (haai) centraal. De cast bestond o.a. uit action-killer Jason Statham.

De originele Anaconda uit 1997 volgt een filmploeg in de Amazone die een obsessieve jager tegen het lijf loopt. Deze is op zoek naar een legendarische anaconda, die zich ergens in de Amazone zou verstoppen. De jager overtuigt de filmgroep om mee te gaan. Wat volgt zijn 89 minuten vol ellende in een Heart of Darkness-stijl. Jaws, maar dan met een megaslang in de hoofdrol.

Anaconda was een kind van haar tijd. In de jaren ’90 werden dieren ontdekt als ideale film-antagonist. Denk bijvoorbeeld aan The Ghost and the Darkness (1996, leeuwen); Komodo (1999, Komodovaraan), Lake Placid (1999, krokodil) en natuurlijk all-time classic Jaws (1975). De meeste werden gefileerd door critici, zo ook Anaconda.

In tegenstelling tot critici, was het publiek razend enthousiast over de film. Dat had voornamelijk te maken met de simpele verhaallijn en de sterke cast. Niemand minder dan Jennifer Lopez, Ice Cube en Jon Voight vertolkten een rol in het zoeken naar de gigantische zoetwaterworm.

Jennifer Lopez en Ice Cube in Anaconda (1997)

Wanneer de opnames beginnen is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Anaconda uit 1997 krijgt remake”

  1. De remake zal wel vooral inhouden dat er betere CGI gebruikt wordt voor de slang.
    De originele Anaconda viel inderdaad op door de cast (Jon Voigt is prima als de jager met een Moby Dick achtige obsessie voor de slang) en het “less is more” principe. Je ziet de slang uiteindelijk helemaal niet zo veel in de film.

    Ik ben bang dat deze nieuwe versie een over the top effects film gaat worden zoals The Meg. Maar uiteraard ga ik zelf in de bios kijken of ik gelijk krijg of toch verrast ga worden 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie