Stephen King en Peter Straub winnen Bram Stoker Awards

Horror Writer's Association presents the Bram Stoker AwardGeheel toevallig worden tijdens de Nederlandse Maand van het Spannende Boek aan de andere kant van de oceaan in Long Island de Bram Stoker Awards uitgereikt door de Horror Writers Association.

Deze organisatie begint in 1984 als idee van Robert R. McCammon. Hij vond het tijd voor een organisatie om samen met andere schrijvers het genre te ondersteunen en te promoten, hij dacht aan de naam Horror/Ocult Writers League, kortweg HOWL. In 1985 werd de naam veranderd in Horror Writers of America, voornamelijk omdat de afkorting HOWL niet al te serieus werd genomen. Later werd ‘of America’ nog veranderd in ‘Association’ wegens de inmiddels internationale ledenlijst.

In 1986 werd de eerste nieuwsbrief van de HWA uitgebracht en werd Dean R. Koontz benoemd als de eerste voorzitter. Het was op zijn initiatief dat er een award in het leven werd geroepen en dat deze prijs naar een beroemde en overleden horrorschrijver genoemd moest worden. Een keuze tussen Mary Shelley, Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft en, de uiteindelijke keuze, Bram Stoker.

Bram Stoker Awards 2010

Afgelopen weekend zijn de Bram Stoker Awards van 2010 uitgereikt. Peter Straub mocht voor Een Duister Verleden zijn 5e en Stephen King ontving voor Aardedonker, zonder sterren zijn 8e Bram Stoker Award.

Beste Boek
A Dark Matter door Peter Straub

Beste Boek van een Beginnend Schrijver (gelijkspel)
Black and Orange door Benjamin Kane Ethridge
Castle of Los Angeles door Lisa Morton

Beste Lange Verhaal
Invisible Fences door Norman Prentiss

Beste Korte Verhaal
The Folding Man door Joe R. Lansdale

Beste Bloemlezig
Haunted Legends samengesteld door Ellen Datlow en Nick Mamatas

Beste Verhalenbundel
Full Dark, No Stars door Stephen King

Beste Nonfictie
To Each Their Darkness door Gary A. Braunbeck

Speciale Awards voor Uitgeverijen
Dark Regions Press

Vanaf volgend jaar worden er ook Bram Stoker Awards uitgereikt aan Beste Graphic Novels/Comic, Beste Scriptschrijver en het Beste Young Adult boek.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Stephen King en Peter Straub winnen Bram Stoker Awards”

Plaats een reactie