Comics The Walking Dead worden in kleur opnieuw uitgebracht

De The Walking Dead-comicreeks stopte vorig jaar, wel verscheen er eerder dit jaar een special rondom Negan. En nu is aangekondigd dat de strips in oktober opnieuw beginnen, dit keer volledig in kleur. Uitgever Skybound heeft de eerste pagina’s van The Walking Dead Deluxe #1 gedeeld.

Het is inmiddels 17 jaar geleden dat deze pagina’s voor het eerst verschenen, geschreven door Robert Kirkman en getekend door Charlie Adlard. De nieuwe uitgave is ingekleurd door Dave McCaig. Nieuw in elke comic van The Walking Dead Deluxe-reeks is ‘The Cutting Floor’, hierin het hardschreven plot van Kirkman met extra uitleg van de schrijver.

Er zullen 5 verschillende covers gemaakt worden. Ook geeft Skybound aan dat deze reeks voorlopig niet in trade-paperbacks zal verschijnen. De eerste comic verschijnt 7 oktober.

Wat vinden jullie van de plannen van de heruitgaves? Een reden om de strips opnieuw aan te schaffen, of juist een reden om toch te beginnen met lezen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Comics The Walking Dead worden in kleur opnieuw uitgebracht”

 1. Het klinkt mij als geldklopperij in de oren.
  Maar voor mensen die nog niet aan de strips zijn begonnen is het wellicht een reden om er mee te beginnen. Ik vond dat zwart wit niet zoveel en heb ze mede daarom nooit gelezen.
  Maar deze eerste pagina’s zien er in kleur wel heel vet uit. Dus wie weet ben ik één van die mensen 😉

  Beantwoorden
  • Dat was ook mijn eerste gedachte. Zelfde verhaal, zelfde tekeningen, maar dan ingekleurd, en dat uitgesmeerd over 193 comics. Can you say CASH GRAB?

   Neemt niet weg dat deze comic erg goed is en blijft. Nou ja, na zo’n 120 nummers zit er een duidelijk dalende lijn in, met als dieptepunt de introductie van ‘Princess’, waarmee Kirkman de serie richting woke dacht te laten gaan, om vervolgens de serie plotseling met nummer 193 te euthanaseren.

   Enfin, Corona zal wel roet in het eten hebben gegooid wat het naar TV brengen van Invincible betreft. Met deze kleur versie krijgt Kirkman toch nog wat centjes binnen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie