Wat weten we van The Dark Tower-serie?

We hebben het al vaak gehad over de The Dark Tower-verfilming, ooit was het plan om meerdere films te maken met tv-serie als ondersteuning. De film die vorig jaar de bioscopen bereikte heeft een zwaar traject en het resultaat was hoogsten geïnspireerd op de boeken van Stephen King. Dat wil gelukkig niet zeggen dat ze serie niet doorgaat. Wat is er afgelopen maanden bekend geworden?

Een nieuwe start

Al in september, amper een maand na de release van de film, kondigde schrijver Stephen King aan dat de tv-serie van The Dark Tower niet verbonden zal zijn met de film. De originele plannen worden de losgelaten. De tv-serie wordt een complete nieuwe vertelling van de boekenreeks De Donkere Toren.
Als redenen noemt de schrijver dat het verhaal te complex is voor een film en ook het richten op een lage kijkwijzerwaardering (PG-13) heeft niet geholpen bij de film van regisseur Nicolaj Arcel.

Dit betekent waarschijnlijk ook dat de hoofdrolspelers niet zullen terugkeren in hun rol, er was als eens aangekondigd dat Idris Elba wel in de serie zal zitten. Ook klopt waarschijnlijk het eerder nieuws dat de serie zich rond het boek Wizard and Glass zal afspelen niet meer.

The Omen & The Walking Dead

Glen Mazzara is op de vooravond de van filmprèmiere aangesteld als showrunner voor The Dark Tower-serie. De producer is eerder al betrokken geweest bij de eerste drie seizoenen van The Walking Dead en Damien, de tv-serie van The Omen. Naar verluid zal hij ook als producer betrokken zijn bij de komende tv-serie van Sin City.

Amazon Prime Video

In januari ontstonden vermoedens dat Amazon interesse heeft in de serie en deze maand lieten showrunner Glen Mazzara en Sharon Tal Yguado, verantwoordelijk voor ‘genre scripted programming’ bij Amazon, via twitter per ongeluk ontvallen dat Amazon inderdaad werkt aan de tv-serie:

Amazon is de laatste maanden bezig om een flinke investering de doen in originele tv-series voor hun streamingdienst Prime Video, zo zijn er al vijf seizoenen besteld voor The Lord Of The Rings, wordt er gewerkt aan Good Omens en zijn er onbevestigde plannen voor series van Wheel of Time, Consider Phlebas, Conan the Barbarian, Ringworld, Lazarus en Snow Crash.
De serie van The Dark Tower is, zo lijkt, wel in ontwikkeling bij Amazon, maar heeft nog geen groen licht ontvangen om in productie te gaan.

Wachten

Het zal nog een behoorlijke tijd duren voordat we The Dark Tower Series kunnen zien. Eerst moet het nieuwe script worden goedgekeurd, daarna begint de discussie over de benodigde budgetten en de cast. Voeg daarbij de productie zelf en we zijn zeker een anderhalf jaar verder.

Wat vinden jullie van het idee dat de serie over De Donkere Toren een fris begin is?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Wat weten we van The Dark Tower-serie?”

  1. De film was een teleurstelling. Dat kan ook nooit natuurlijk, ruim 4000 pagina’s in een film van 90 minuten proppen. Daardoor ging er enorm veel verloren en zonder die verhaallijnen en personages is het een ander verhaal geworden.
    Dus dat het nu als een serie wordt opgepakt, klinkt als een nieuwe kans. Met meer tijd en hopelijk ook een mooi budget, kan deze fantastische boekenreeks hopelijk eer aan gedaan worden. Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden

Plaats een reactie