Sony brengt The Dark Tower-verfilming weer tot leven

De laatste keer dat we schreven over de verfilming van Stephen King’s The Dark Tower-boeken was augustus 2012; Redt Media Rights Capital de Dark Tower-verfilming?. Nu zo’n 2,5 jaar later blijkt dat inderdaad het geval, samen met Sony financieren en co-produceren ze het project van Akiva Goldsman, Ron Howard, Brian Grazer en Erica Huggins meldt The Hollywood Reporter.
gunslinger - the dark tower

3 films gekoppeld met een tv-serie

Met The Dark Tower-boekenreeks begon Stephen King al op zijn 19e, hij was geïnspireerd door de gedicht ‘Childe Roland to the Dark Tower Came’ van Robert Browning. Het werd niet één boek, maar een waar Magnum Opus.
donkere toren - stephen king1: De Scherpschutter (1982)
2: Het Teken van Drie (1987)
3: Het Verloren Rijk (1991)
4: Tovenaarsglas (1997)
5: De Wolven van de Calla (2003)
6: Een Lied van Susannah (2004)
7: De Donkere Toren (2004)
+ een deel 4½: De Wind door het Sleutelgat (2012)
En hoewel hij het zelfs niet schrijft, heeft hij wel de supervisie over de gelijknamige comicreeks die als prequel op de boekenreeks dient.
The Dark Tower is een avontuur dat de genres fantasy, spagetti western, science-fiction en horror overlapt, het beschrijft Roland Deschain als de laatste scherpschutter op een zoektocht naar een object/gebouw dat de ‘Donkere Toren’ wordt genoemd en toegang zou bieden tot alle universa.

Het kwartet Akiva Goldsman, Ron Howard, Brian Grazer en Erica Huggins is al bijna 10 jaar bezig met de verfilming van The Dark Tower. Het project is op zichzelf ook een groot werk: het zal niet alleen bestaan uit 3 films, maar wordt daartussen overbrugt met een tv-serie. Het project lag eerst bij de film en tv-divisie van NBC Universal, ging daarna naar Warner Bros en HBO. De afgelopen 3 jaar is het kwartet samen met Media Right Capital bezig geweest, Akiva Goldsman en Jeff Pinkner hebben het script voor de eerste film ‘Gunslinger’ herschreven. Dit heeft Sony weten te overtuigen om ook in het project te stappen.

Tom Rothman van Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group vertelt tegenover Deadline: “Er zijn maar weinig projecten die er zijn die te vergelijken met de scope, de visie, de complexe personages en uitgebreide wereld die Stephen King heeft gemaakt met The Dark Tower. Ik ben een enorme fan. En, net zoals Stephen zelf, we houden van de richting die Akiva en Jeff hebben genomen. Dit is een geweldige kans voor een bestuurder om zijn of haar stempel op een geweldige wereldwijde franchise te zetten.”

Ondanks dat er veel acteurs interesse hebben in de hoofdrol als scherpschutter Roland Deschain, is de volgende stap van het Dark Tower-project het zoeken van een regisseur. Wie zie jij als een geschikte kandidaat hier in?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Sony brengt The Dark Tower-verfilming weer tot leven”

Plaats een reactie