Deadly Virtues: Love.Honour.Obey. beleeft wereldpremiere op Image AFFF

Deadly_Virtues_webHet Amsterdamse filmfestival Imagine presenteert dit jaar twee wereldpremières: de Nederlands-Britse psychologische thriller Deadly Virtues: Love.Honour.Obey. en de speciale voorpremière van het onafhankelijk geproduceerde Capsule.

In Ate de Jongs ‘Deadly Virtues: Love. Honour. Obey.’ zet een mysterieuze indringer zijn vrouwelijke gijzelaar op tegen haar hulpeloze echtgenoot. De film werd gecoproduceerd door het Nederlandse Mulholland Pictures i.s.m. Raindance Raw Talent UK. De hoofdrollen worden gespeeld door Edward Akrout, Helen Bradbury, Matt Barber en Sadie Frost.

Deadly Virtues: Love.Honour.Obey. is een crowdfunding-project, vorig jaar haalde Elliot Grove van Raindaince Film samen met regisseur Ate de Jong 13,674 Britse ponden op via Indiegogo.

Ook Djie Han Thungs onafhankelijk gefinancierde film ‘Capsule’ beleeft zijn wereldpremiere op Imagine. In zijn film is de ondergang nabij en worden door gedragswetenschapper Ichigo 900 zielen geselecteerd, die in een capsule kunnen overleven. Djie Han Thung werkte onder andere mee aan de nederhorror Zwart Water.

Publieksfavorieten en prijswinnaars keren terug naar Imagine

In 2003 was de Silver Scream Award voor Hayao Miyazaki’s ‘Spirited Away’. Dit jaar is hij terug met zijn laatste film The Wind Rises, een hommage aan luchtvaartpionier Jiro Horikoshi, vervlochten met de grote historische gebeurtenissen uit het Japan van begin 20e eeuw.
Ook de publiekswinnaar van twee jaar geleden is terug: na de ultieme actiefilm ‘The Raid’ is hetzelfde team terug met The Raid 2, waarin rondom opnieuw fantastisch knokwerk ook een complexe gangstersage is opgetrokken.
Álex de la Iglesia ging in 2011 naar huis met de Zilveren Méliès voor ‘Balada triste de trompeta‘. Zijn uitzinnige actie-komedie Witching & Bitching (Las brujas de Zugarramurdi) is dit jaar eveneens voor de competitie geselecteerd. De film won in 8 categorieën bij de Goya Awards, de Spaanse nationale filmprijzen.
Zeven jaar geleden kwam Terry Gilliam naar Amsterdam voor een Career Achievement Award en dit jaar vertoont Imagine The Zero Theorem, een sci-fi romance met Oscarwinnaars Christoph Waltz, Matt Damon en Tilda Swinton in de hoofdrollen.
Het Belgische duo Hélène Cattet en Bruno Forzani maakte in 2010 furore met hun neo-giallo ‘Amer’. Met L’étrange couleur des larmes de ton corps hebben zij opnieuw een verbluffend stijlvolle retro-giallo gemaakt.

Het Imagine Fantastic Film Festival vindt van 9 t/m 18 april plaats in het Eye Amsterdam.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Deadly Virtues: Love.Honour.Obey. beleeft wereldpremiere op Image AFFF”

Plaats een reactie